Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Φτιάξτε μόνοι σας παγωτό καρπούζι!



Είναι εύκολο και γρήγορο, και κυρίως πεντανόστιμο, ενώ θα χρησιμοποιήσετε και φρέσκο φρούτο για την παρασκευή του.

Συνταγή

3 κούπες καρπούζι κομμένο σε κομμάτια

¼ της κούπας ζάχαρη (για το καρπούζι)

½ κούπα γάλα

½ κούπα ζάχαρη

½ κούπα κρέμα γάλακτος

1 κουταλάκι βανίλια

¼ κουταλάκι αλάτι (προαιρετικό, για καλύτερη υφή)

½ κούπα κομματάκια σοκολάτας (προαιρετικά, για περισσότερη γεύση και εικόνα κουκουτσιών καρπουζιού)

Εκτέλεση

Λιώνετε το καρπούζι και προσθέτετε ¼ της κούπας ζάχαρη στο μείγμα. Το χτυπάτε στο μίξερ. Το τοποθετείτε για 3 ώρες στο ψυγείο.

Μετά την πάροδο των τριών ωρών, ρίχνετε το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας διαρκώς. Το βάζετε ξανά στην κατάψυξη και περίπου κάθε μισή ώρα το βγάζετε και το ανακατεύετε, για να διασπώνται οι κρύσταλλοι που δημιουργούνται, ξαναβάζοντάς το στη συνέχεια στην κατάψυξη.

Ακολουθήστε τη διαδικασία 6 φορές, ρίξτε και κομματάκια σοκολάτας στον τελευταίο γύρο, και είστε έτοιμοι!