Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Ολοκληρώθηκαν τα έργα της α΄φάσης στο δρόμο Νεοχωράκι – Τανάγρα Βοιωτίας



Ολοκληρώθηκαν τα έργα της α΄φάσης στο δρόμο Νεοχωράκι – Τανάγρα Βοιωτίας, προϋπολογισμού 5.640.000 €.

Σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται η α΄φάση του οδικού έργου Νεοχωράκι – Τανάγρα, που υλοποιείται από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (ΣΑΕΠ 766), με συνολικό προϋπολογισμό 13 εκ. €, και εξελίσσεται σε δυο διακριτές φάσεις :
- Στην α΄φάση, που ολοκληρώθηκε, και περιλαμβάνει οδικές εργασίες σε μήκος 4 χιλιομέτρων από την έξοδο του Νεοχωρακίου Θηβών έως την είσοδο της Καλλιθέας
&
- Στην β΄φάση, που έχει ήδη δημοπρατηθεί και βρίσκεται στο στάδιο υπογραφής της σύμβασης, που αφορά οδικές εργασίες σε μήκος 5 χιλιομέτρων, από παράκαμψη της Καλλιθέας έως την είσοδο της Ασωπίας.
Όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς : «Ολοκληρώσαμε αφενός τις εργασίες στο ένα τμήμα του δρόμου Νεοχωράκι – Τανάγρα, και αφετέρου τις διαδικασίες δημοπράτησης για την υλοποίηση του υπολειπόμενου τμήματος.
Πρόκειται για ένα σημαντικό οδικό έργο, που χρηματοδοτούμε με 13 εκ. € από πόρους της Περιφέρειας και εξελίσσουμε με τις τεχνικές υπηρεσίες της Βοιωτίας.
Το σύνολο των εργασιών έχει ως αποτέλεσμα την κατασκευή 9 χιλιομέτρων σύγχρονου οδικού δικτύου, που αναβαθμίζει την τοπική κυκλοφορία και επιπλέον συμβάλει στην ασφαλέστερη σύνδεση της νέας με την παλαιά εθνική οδό, δημιουργώντας βελτιωμένες κυκλοφοριακές συνθήκες στην ανατολική Βοιωτία».