Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Δωρεάν wi-fi (αντί για γιατρούς και αναλώσιμα) σε 300 νοσοκομεία


Μπορεί τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας να μετρούν (περισσότερες ή λιγότερες) ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και σε αξονικούς τομογράφους, βηματοδότες, σύριγγες και άλλα ιατρικά μηχανήματα ή αναλώσιμα υλικά, ωστόσο ως το τέλος του 2015 θα αποκτήσουν... δωρεάν wi-fi (ασύρματο ίντερνετ)!

Με απόφαση του υπουργείου Υποδομών ξεκινούν οι διαδικασίες για την ένταξη των νοσηλευτικών ιδρυμάτων στο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), προκειμένου τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας να αποκτήσουν 300 σημεία με δίκτυο wi-fi, μέσα στους επόμενους 17 μήνες.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, πάντως, σκοπός της συγκεκριμένης δράσης, που μάλιστα θα «απορροφήσει» κονδύλια ύψους 11.000.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, είναι η κάλυψη ερευνητικών αναγκών και η υποστήριξη κλινικών δραστηριοτήτων στους τομείς της Ιατρικής και της Βιολογίας.
Μετά τη διασύνδεση των μεγαλύτερων δημόσιων νοσοκομείων της χώρας στο δίκτυο οπτικών ινών της ΕΔΕΤ, αναμένεται να δημιουργηθεί ένας κατάλογος χρηστών για το προσωπικό των νοσοκομείων και θα ακολουθήσει η ενσωμάτωση των απαραίτητων στοιχείων στο σύστημα Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα δημιουργηθεί ένα Κέντρο Δεδομένων (σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ενός δημόσιου νοσοκομείου) για την υποστήριξη των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ το έργο θα ολοκληρωθεί με την προμήθεια και την εγκατάσταση του εξοπλισμού ασύρματης πρόσβασης σε 300 επιλεγμένα σημεία.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ