Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Χάος στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας με ελάχιστα εκατοστά χιόνι, μη ξεχάστε να πληρώστε 3,95 στα διόδια…


Χάος επικρατεί κατά διαστήματα στην Εθνική Οδό Αθηνών – σε τμήματα του δρόμου που βρίσκονται στη Βοιωτία και στα όρια με την Φθιώτιδα, κυρίως από τη Θήβα μέχρι τη Τραγάνα. Μάλιστα αυτή την ώρα η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ κάποιες στιγμές γίνεται και ανάσχεση κυκλοφορίας. Όσο για το ύψος του χιονιού απ΄ οτι φαίνεται και σε ρεπορτάζ του STAR Κεντρικής Ελλάδας δεν είναι παρά λίγα εκατοστά. Και όλα αυτά όταν πολύ πρόσφατα σε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας οι εκπρόσωποι της εταιρίας που διαχειρίζεται το δρόμο διαβεβαίωναν οτι υπάρχει ετοιμότητα για την αντιμετώπιση δυσμενών καιρικών συνθηκών. Με το πρώτο χιόνι όμως πάπαλα η Εθνική φανταστείτε να κράταγαν τα καιρικά φαινόμενα και άλλες μέρες και το χιόνι να έφτανε στο ύψος που έχουμε πολλά χρόνια να δούμε…

Τέλος οι οδηγοί δεν πρέπει να ξεχάσουν τις αντιολισθητικές αλυσίδες και να πληρώσουν τα διόδια (3,95) για τις υπηρεσίες που «απολαμβάνουν» στην Εθνική Οδό…

Tο ρεπορτάζ του STAR

Χάος στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας... από LAMIASTARGR

Οδηγοί και επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο Εθνικό οδικό δίκτυο και ταλαιπωρήθηκαν για ώρες κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με πληροφορίες όταν νταλίκα δίπλωσε στην Εθνική οδό με κατεύθυνση την Αθήνα στις 10 το βράδυ της Τρίτης λόγω του παγετού και της σφοδρής χιονόπτωσης με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η πρώτη ουρά ακινητοποιημένων οχημάτων.

Η κίνηση κατά τη διάρκεια της νύχτας από το ύψος του Κάστρου μέχρι και τη Θήβα γινόταν με πολύ αργούς ρυθμούς.

Στις 4.00 τα ξημερώματα στο 104 χλμ της Εθνικής στο ύψος του Ακραιφνίου στο ρεύμα προς Αθήνα και πάλι, λεωφορείο δίπλωσε από τον πάγο και ακινητοποιήθηκε ευτυχώς χωρίς να σημειωθεί ατύχημα.

Βαρέα οχήματα, επιβατικά και λεωφορεία έβαλαν χειρόφρενο για ώρες μαζί τους και εκχιονιστικό μηχάνημα το οποίο εγκλωβίστηκε κατά τη διάρκεια αποχιονισμού.

Εκχιονιστικά και γερανός επιχειρούσαν στο σημείο προκειμένου να απελευθερωθεί το οδόστρωμα και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Η ουρά ταλαιπωρίας ξεπέρασε τα 4 χλμ με τους οδηγούς και τους επιβάτες των οχημάτων να διαμαρτύρονται καθώς δεν είχαν καμία ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει και πότε θα καταφέρουν να φτάσουν στον προορισμό τους.

Κάποιοι προσπάθησαν να διασκεδάσουν την ταλαιπωρία τους και μόλις αντιλήφθηκαν την ύπαρξη του τηλεοπτικού συνεργείου κατέβηκαν από τα οχήματά τους για να διακωμωδήσουν την κατάσταση.

Η Εθνική οδός στο ρεύμα προς Αθήνα δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία γύρω στις 8.00 το πρωί σε μία λωρίδα και με πολύ αργούς ρυθμούς.