Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

9 απλές συμβουλές για να ξυπνάς νωρίς και με ενέργεια


Ο ήχος του ξυπνητηριού το πρωί μπορεί να είναι εφιαλτικός για πολύ κόσμο, παρ' όλο που όλοι ξέρουν ότι πιάνοντας τη μέρα από νωρίς μπορεί να είναι ιδιαιτέρως αποδοτικοί... αρκεί να καταφέρουν να συρθούν έξω από το κρεβάτι!
Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένες συμβουλές που δίνουν οι επιστήμονες και που μπορούν να βοηθήσουν και τα πιο αποφασισμένα «νυχτοπούλια» να ξυπνήσουν νωρίτερα, με ενέργεια και όρεξη να πετύχουν τους ημερήσιους στόχους τους. Αρκεί να γίνουν ορισμένες αλλαγές στις βραδυνές και πρωινές μας συνήθειες ώστε και το σώμα να
απολαμβάνει έναν καλό ύπνο τη νύχτα και το πρωί να αντιδρά θετικά στο ξύπνημα του οργανισμού.

Διάβασε ένα βιβλίο ή ένα περιοδικό που σε ευχαριστείΤα 30 λεπτά που προηγούνται του ύπνου σου πρέπει να είναι χαλαρωτικά

Μην τρως και μην πίνεις αλκοόλ ακριβώς πριν πας για ύπνοΤο φαγητό πριν από τον ύπνο μπορεί να προκαλέσει καούρες κι αυτές με τη σειρά τους διαταράσσουν τον ύπνο σου.

Βάλε το κινητό ή το tablet σου μακριά από το κρεβάτιΤο μπλε φως της οθόνης «μιμείται» τη φωτεινότητα του ήλιου κι αυτό στέλνει μήνυμα στον εγκέφαλο να σταματήσει να παράγει μελατονίνη, μια ορμόνη απαραίτητη για τον καλό ύπνο.

Δώσε στον ήλιο τη θέση που του αξίζειΌπως είπαμε το φως του ήλιου σταματά την παραγωγή της μελατονίνης κι αυτό σε αφήνει σε εγρήγορση και γεμάτο μέχρι ν' αρχίσει η παραγωγή της ξανά την επόμενη νύχτα.

Βάλε το ξυπνητήρι σου στην άλλη άκρη του δωματίουΚαι μην πατάς το snooze!!!

Πιες ένα ποτήρι νερόΘα αναπληρώσει το νερό που χάνει ιδρώνοντας και εκπνέοντας στη διάρκεια της νύχτας

Μην βάζεις καμία δουλειά το πρωίΑυτό θα σε βοηθήσει να κερδίσεις ενέργεια για αργότερα, που θα έχεις πιεστικότερες υποχρεώσεις.

Προγραμμάτισε ένα καλό πρωινόΘα σου δώσει κίνητρο για να ξεκινήσεις δυναμικά τη μέρα σου

Κάνε μερικές ασκήσειςΔεν χρειάζεται να είναι κάτι χρονοβόρο ή έντονο – μερικές ασκήσεις γιόγκα μπορούν να σε ξυπνήσουν.
thetoc.gr