Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Ρομά αρπάζουν ότι βρουν στον Αλίαρτο Βοιωτίας



Εξιχνιάσθηκαν κλοπή τσάντας από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και απόπειρα κλοπής από οικία, σε περιοχές της Αλίαρτου Βοιωτίας

Για την πρώτη περίπτωση, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 35χρονος ημεδαπός ROMA

Για την δεύτερη περίπτωση, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες ο προαναφερόμενος, καθώς και δύο ακόμη ημεδαποί ROMA συνεργοί του, ηλικίας 37 και 22 ετών

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξιχνιάσθηκαν μία κλοπή τσάντας από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μία απόπειρα κλοπής από οικία, οι οποίες διαπράχθηκαν στα μέσα του τρέχοντος μήνα, σε περιοχές της Αλίαρτου Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι δράστης της κλοπής είναι ένας 35χρονος ημεδαπός ROMA, ενώ δράστες της απόπειρας κλοπής είναι ο προαναφερόμενος, καθώς και δύο ακόμη ημεδαποί ROMA συνεργοί του, ηλικίας 37 και 22 ετών αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκαν σχετικές ποινικές δικογραφίες.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, μεσημβρινές ώρες της 13-01-2015, ο 35χρονος αφαίρεσε από το εσωτερικό ενός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί λόγω μηχανικής βλάβης, την τσάντα μίας 44χρονης ημεδαπής, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (500) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και άλλα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα της παθούσας.

Στην δεύτερη περίπτωση, μεσημβρινές ώρες της 14-01-2015, ο 35χρονος μαζί με τους δύο συνεργούς του (37χρονο και 22χρονο) μετέβησαν σε οικία 50χρονου ημεδαπού, όπου παραβίασαν την μπαλκονόπορτα με σκοπό την διάπραξη κλοπής, πλην όμως η πράξη τους έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 35χρονου.

Την προανάκριση, για τις ανωτέρω περιπτώσεις, διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.