Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Συντριβή ελληνικού F-16 σε ισπανική βάση - Δέκα οι νεκροί

Ελλάδα Τραγικές διαστάσεις παίρνει η συντριβή του ελληνικού F-16 σε αεροπορική βάση στην Ισπανία, καθώς οι νεκροί έχουν φτάσει τους δέκα και οι τραυματίες τους δεκατρείς, οι έξι εκ των τραυματιών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ισπανίας. Το μαχητικό συνετρίβη στις 15:40 (τοπική ώρα, 16:40 ώρα Ελλάδος) σε αεροπορική βάση στην επαρχία Αλμπαθέτε της κεντρικής Ισπανίας, όπου υπάρχει σχολή πιλότων του ΝΑΤΟ. Το δυστύχημα συνέβη σε χώρο στάθμευσης αεροσκαφών, στη διάρκεια της απογείωσης.

Το F-16 της 341 Μοίρας της 111ης πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο είχε μετασταθμεύσει στην αεροπορική βάση του Los Llanos στο Albacete της Ισπανίας, συμμετέχοντας στην 1η εκπαιδευτική σειρά Αέρος για το 2015 του προγράμματος τακτικής ηγεσίας (Tactical Leadership Programme) που διεξάγεται στην ισπανική βάση από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου.

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να μεταβεί στον τόπο του συμβάντος. Για το συμβάν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.