Τρίτη 24 Μαΐου 2016

ξεκινούν οι εκδηλώσεις στη Χαλκίδα για τον Ιωάννη τον Ρώσσο

 Γράφτηκε από τον/την Ιωάννα Καραγιάννη
http://lamiastar.gr/
Ιερά Αγρυπνία προς προς τιμήν της Εορτής της Μεσοπεντηκοστής και της επικείμενης Μνήμης του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ. Χρυσόστομου, θα τελεσθεί σήμερα Τρίτη στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος.

Θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών Ιερό Ένδυμα του Οσίου, το οποίο φυλάσσετε στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Επισκοπείου μας.

Θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών Ιερό Ένδυμα του Οσίου, το οποίο φυλάσσετε στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Επισκοπείου μας.
Η Ιερά Πανήγυρη του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, θα λάβει χώρα στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας την 27η Μαΐου 2015, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:....

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016: ώρα 7.00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.
Κατά την διάρκεια της νύκτας θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία.
Παρασκευή 27 Μαΐου 2016: ώρα 7.00 π.μ. Έναρξη Όρθρου.
ώρα 7.30 π.μ. Αρχιερατική Χοροστασία.
ώρα 8.30 π.μ. Έναρξη Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.
ώρα 10.30 π.μ. Λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου, Δέηση στην Πλατεία του Νέου Προκοπίου και Ομιλία.
Στην Ιερά Πανήγυρη θα λάβουν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Αργολίδος κ. Νεκτάριος, Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.
Να σημειωθεί ότι η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας διοργανώνει την 1η Προσκυνηματική Διαδρομή με αναχώρηση την Πέμπτη 26 Μαΐου και ώρα 07:30, στην πλατεία των Ψαχνών μπροστά από το Δημαρχείο. Αφού γίνει προσευχή θα ξεκινήσει η πορεία μας προς το Προκόπι και το Ιερό Προσκύνημα. Η Π.Ε. Εύβοιας έχει μεριμνήσει σε συνεργασία με εθελοντικές δομές για την ασφαλή και άνετη πορεία των προσκυνητών. Θα υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν μετακίνησης των προσκυνητών από τη Χαλκίδα στα Ψαχνά και από το Προκόπι στη Χαλκίδα.
Για πληροφορίες και κράτηση θέσης για τη μεταφορά παρακαλούμε όπως δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Τρίτη 24 Μαΐου στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, στα τηλέφωνα: 2221 353 439, κα Μαριάννα Λιάσκου και 2221 353 594, κα Ελευθερία Σιώζου, από όπου θα παραλάβετε και τις κάρτες μεταφοράς.