Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Εκδήλωση τιμής στην Πολύτεκνη Οικογένεια

 http://www.siriosfm.gr


Eκδήλωση τιμής, αγάπης και συμπαράστασης στην πολύτεκνη ελληνική οικογένεια, διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας με το Σύλλογο Πολυτέκνων Λιβαδειάς. Με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Γεώργιου, ο οποίος προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη εκδήλωση ως «έκφραση τιμής, αγάπης και συμπαράστασης στις πολυμελείς οικογένειες της επαρχίας Λιβαδειάς».

Το απόγευμα της Κυριακής τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός των Τριών Ιεραρχών στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος χοροστατούντος του κ. Γεωργίου, ενώ το θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Κυριαζής, ο οποίος αναφέρθηκε στους Τρεις Ιεράρχες.

Κατόπιν στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Hotel Filippos» πραγματοποιήθηκε ομιλία από την Ευαγγελία Παπαδημητρίου-Ψαρά, εκπαιδευτικό –πολύτεκνη μητέρα με θέμα: «Ο λόγος των Τριών Ιεραρχών και η οικογένεια».

Στο χαιρετισμό του ο κ. Γεώργιος, τόνισε την αξία του θεσμού της οικογένειας, «η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνικής ζωής, που αναγνωρίζει, τιμά και στηρίζει η Εκκλησία».

Ο Μητροπολίτης τιμητικά βράβευσε και προσέφερε οικονομική ενίσχυση σε δέκα νέες πολύτεκνες οικογένειες ως «ελάχιστο δείγμα αγάπης και συμπαράστασης της Τοπικής Εκκλησίας».

Επίσης διένειμε δώρα στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Λιβαδειάς Νικόλαος Σανιδάς που ευχαρίστησε το μητροπολίτη «για το ειλικρινές και έμπρακτο ενδιαφέρον του».

Μετά τους χαιρετισμούς και την κοπή της βασιλόπιτας, η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από τη Μικτή Χορωδία Λιβαδειάς «Έρκυνα».