Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Παρέμβαση Ν. Μαριά για την προστασία της Ελληνικής Μειονότητας της ΜαριούποληςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Παρέμβαση Νότη Μαριά στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής για την προστασία της Ελληνικής Μειονότητας της Μαριούπολης

Την αναγκαιότητα προστασίας της Ελληνικής Μειονότητας της Μαριούπολης στην περιοχή του Ντονέσκ της Ουκρανίας ανέδειξε με ομιλία του στις 14/02/2017 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «ο Ελληνικός λαός τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ευρύτερη Παρευξείνια γειτονιά, καθώς υπάρχουν πάνω από 100.000 Ουκρανοί πολίτες Ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι ζουν στην Ουκρανία και μιλούν την Ελληνική γλώσσα. Η Ελληνική κοινότητα στην Ουκρανία είναι μια πολύ σημαντική κοινότητα».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Ανησυχούμε, κυρία Πρόεδρε, για την τύχη της Ελληνικής Μειονότητας στη Μαριούπολη, που ζει ειρηνικά επί αιώνες στην ευρύτερη περιοχή, στην περιοχή του Ντονέσκ. Αυτοί οι άνθρωποι, παρότι είναι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, συνεχίζουν να διατηρούν τις παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα, τις αξίες της Πατρίδας μας. Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν για μας, να διασφαλιστεί η ειρήνη στην περιοχή και για αυτό το λόγο».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Πρέπει λοιπόν και οι δύο εμπόλεμες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να προχωρήσουν στη συνεννόηση, γιατί αυτό απαιτούν τα συμφέροντα των λαών της περιοχής, αυτό απαιτεί και η Ελληνική Μειονότητα η οποία βρίσκεται στη Μαριούπολη».

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά.

https://youtu.be/o6vvZXuw8nI