Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Νερό με άδειο στομάχι το πρωί: Δείτε τι συμβαίνει στον οργανισμό


Μπορεί να απολαμβάνετε ένα ποτήρι καφέ το πρωί, αλλά τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει για το καλό του οργανισμού σας, το απλό, καθαρό νερό.

Και ενώ φυσικά ένα ποτήρι νερό είναι καλό ανά πάσα στιγμή, αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι πως είναι ευεργετικό για την υγεία σας, όταν το πίνετε το πρωί με το που σηκώνεστε από το κρεβάτι. Δείτε γιατί:

Γενικά οφέλη

Το νερό είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για τη ζωή. Το σώμα σας εξαρτάται από αυτό για κάθε χημική αντίδραση που πραγματοποιεί. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι αντιστοιχεί σε περίπου 75% του συνολικού βάρους του σώματός μας.

Ευκολία

Η καθημερινότητα μπορεί να έχει τόσο γρήγορους ρυθμούς, ώστε απλά να ξεχάσετε να πίνετε υγρά, ακόμα και όταν διψάτε. Και το να πίνετε νερό μόνο μαζί με κάθε σας γεύμα δεν είναι ιδεατό, καθώς μπορεί να αποδυναμώσει τα πεπτικά υγρά και να διαταράξει το στομάχι σας, σύμφωνα με δρ Don Colbert, συγγραφέα του “Eat This Αnd Live”. Αυτός είναι ο λόγος που το να πιείτε νερό μόλις ξυπνήσετε είναι τόσο ιδανικό. Το στομάχι σας είναι άδειο και έτσι το νερό δεν θα εμποδίσει την πέψη.

Μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της οξύτητας του στομάχου

Εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως έχουν συχνές καούρες, μια κατάσταση που οφείλεται συνήθως στα υψηλά επίπεδα οξέων στο στομάχι. Το στομάχι σας είναι η κύρια πηγή υδροχλωρικού οξέος στο σώμα σας και το εκκρίνει όλη τη νύχτα. Χωρίς τροφές μέσα στο στομάχι, για να αραιώσουν το οξύ, η καούρα είναι πιο πιθανό να σας συμβεί κατά τις πρωινές ώρες. Αν πιείτε νερό αμέσως μόλις ξυπνήσετε, μπορεί να μειώσετε το επίπεδο της οξύτητας στο στομάχι σας και να ανακουφίσετε τυχόν συμπτώματα καούρας.

Βοηθά να έχετε τακτική κίνηση του εντέρου
Το νερό βοηθά στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, και όταν πίνετε τουλάχιστον ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνάτε το πρωί μπορεί να σας βοηθήσει στην τόνωση της κινητικότητας του εντέρου. Το σώμα σας εξαρτάται τις τακτικές συσπάσεις που συμβαίνουν στο παχύ και λεπτό σας έντερο, προκειμένου οι τροφές να απορροφηθούν και να αποβληθούν. Αυτές οι συστολές εξαρτώνται από αυτό που είναι γνωστό ως γαστροκολικό αντανακλαστικό. Απλά, όταν γεμίζετε το στομάχι σας με φαγητό ή ποτό, το σώμα σας “ανιχνεύει” τις νέες ουσίες και στέλνει σήμα στο έντερο σας να προχωρήσει με την εκκένωση. Αυτό γίνεται μέσα από την κίνηση των εντέρων. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεστε αρκετό νερό.
Giatros-in.gr