Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Στη Βαρκελώνη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας



«Στη Βαρκελώνη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου RCIA»

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό έργο με τίτλο ‘’Regional Creative Industries Alliance (RCIA) – Συμμαχία Περιφερειακών Δημιουργικών Κλάδων’’, με συνολικό προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 1,58 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδότηση κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg Europe και κατά 15% Εθνική Συμμετοχή.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου, η αρμόδια ομάδα εργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βρέθηκε από τις 27 έως και τις 29 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη της Ισπανίας όπου μετείχε στις συσκέψεις εργασιών.

Πιο συγκεκριμένα, το Έργο βασίζεται στην αναγνώριση του υψηλού βαθμού καινοτομικότητας των επιχειρήσεων που ανήκουν στην Πολιτιστική και Δημιουργική Βιομηχανία και των δυνατοτήτων που παρουσιάζουν για σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο με ταυτόχρονη οικονομική ανάπτυξη, αντιπροσωπεύοντας έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο Έργο RCIA συμμετέχουν συνολικά εννέα εταίροι, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας την οποία εκπροσωπεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Άλλες χώρες -εταίροι είναι η Αυστρία, η Δανία, η Λετονία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Πολωνία , και η Ρουμανία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας, ως επικεφαλής της ομάδας υλοποίησης και παρακολούθησης του έργου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, συμμετέχοντας στο συγκεκριμένο Έργο, επιβεβαιώνει την προσήλωσή της στην εξωστρέφεια και δίνει έμφαση στην αξιοποίηση κάθε δυνατότητας χρηματοδότησης. Μέσω της ανταλλαγής άνω των 20 βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των εταίρων μας, έχουμε στόχο την αύξηση των συνεργειών μεταξύ των επιχειρήσεων που εντάσσονται στους Δημιουργικούς Κλάδους και των επιχειρήσεων της ευρύτερης οικονομίας, ώστε να επιτύχουμε μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και εντέλει νέα προϊόντα και λύσεις». ΔΤ