Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ


Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της (Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ.), φέρνει για ψήφιση στη Βουλή έναν προϋπολογισμό λιτότητας και δυσβάσταχτης φορολόγησης, όπου για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις καλούνται να σηκώσουν τα βάρη των Δημοσίων εσόδων.

Η κυβέρνηση, για να κρύψει την αντιλαϊκή πολιτική της, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να τους παραπλανήσει, ανακοινώνοντας μέρισμα, τη στιγμή που έχει αποφασίσει και υλοποιεί με το 3ο και το 4ο μνημόνιο μέτρα δυσβάστακτα, δις εκατομμυρίων ευρώ. Ήδη, πέρα από τα μέτρα του προϋπολογισμού για το 2018 ( αύξηση του Φ.Π.Α., αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, περικοπή κοινωνικών επιδομάτων, κατάργηση Ε.Κ.Α.Σ κ.λπ.) έχει ψηφίσει με τον Ν.4442/2017 (τέταρτο μνημόνιο) τη μείωση του αφορολόγητου από 9.545 ευρώ στα 5.681 ευρώ, που συνεπάγεται αφαίμαξη ενός μισθού ετησίως και με τον Ν.4387/2016 περικόπτει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μέχρι και 40% για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους.

Επίσης εν κρυπτώ κατατέθηκε η μνημονιακή τροπολογία του Υπ. Εργασίας για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας. Η κυβέρνηση απέδειξε ακόμη μια φορά, ότι υιοθετεί οποιοδήποτε αντεργατικό και αντιλαϊκό μέτρο της ζητηθεί από τους δανειστές και εργοδότες, χωρίς επιφυλάξεις και ενοχές.

 Η ευθεία παρέμβαση στον.1264/82 δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Κάτω από την πίεση των συνδικάτων απέσυραν προσωρινά την τροπολογία ντροπής. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε είδους αντεργατικές παρεμβάσεις και απαιτούμε να μην υπάρξει καμία αλλαγή στο νόμο. Αρκετή καταστροφή έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια καταργώντας εργασιακά κεκτημένα.

Το Ε. Κ. Θήβας συμμετέχει στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017 στην Πλατεία Κλαυθμώνος 11:00 η ώρα και καλεί όλα τα σωματεία μέλη του και τους εργαζόμενους της περιοχής του να δώσουν δυναμική απάντηση συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση, στέλνοντας ένα μήνυμα σε κυβέρνηση , δανειστές και εργοδοσία,οτι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
Την επαναφορά των Κλαδικών Συμβάσεων .

Την Υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Όχι στην απαξίωση και πώληση του Ορυκτού Πλούτου.

Όχι στις Ιδιωτικοποιήσεις των Δημοσίων Αγαθών .

Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.

Κατάργηση του Νόμου-λαιμητόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (Ν.4387/2016).

Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.

Να καταργηθούν τα χαράτσια.

. Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό Νόμο.