Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Ορισαν τον Μ.Πόγκα πάλι σε αγώνα του Α.Ο. "Η Θήβα"

Η Κ.Ε.Δ./Ε.Π.Ο. όρισε διαιτητή στον αγώνα Α.Ο. "Η Θήβα" - Ρήγας Φεραίος τον Μ.Πόγκα (Εύβοιας) ο οποίος είχε διευθύνει τον αγώνα με τον Α.Ο. Σελλάνων 1-1


http://www.starsports.gr/articles/football-league-2/1513188999
Δημήτρης Σωτηρόπουλος


Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν ήταν... «αβλεψία» των μελών της κεντρικής επιτροπής διαιτησίας (Κ.Ε.Δ.) της Ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.) ή «επίδειξη δύναμης» ή κάτι άλλο, αλλά (τουλάχιστον) «ξενίζει» ο ορισμός του Μάριου Πόγκα ως διαιτητή στον αγώνα «Αθλητικός Ομιλος “Η Θήβα”» - «Αθλητικός Σύλλογος Βελεστίνου “Ρήγας Φεραίος”» που θα γίνει την προσεχή Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου, στο δημοτικό στάδιο της Θήβας, για την 13η αγωνιστική, του Δ’ όμιλου, της Γ’ Εθνικής κατηγορίας της σεζόν 2017-2018.

Ο ορισμός αυτός, για όλους όσοι ασχολούνται με τον χώρο, προκαλεί κάποια ερωτηματικά (τουλάχιστον), από όποια πλευρά και να το δει κανείς.

Προκειμένου να προλάβουμε παρεξηγήσεις και παρανοήσεις, τονίζουμε, οτι δεν έχει να κάνει με τον κ. Πόγκα. Με το αν είναι καλός διαιτητής ή όχι.

Εχει να κάνει με τα όσα είχαν συμβεί στο προηγούμενο παιχνίδι της ομάδας της Θήβας που διεύθυνε ο διαιτητής από τον Σ.Δ.Π. Εύβοιας.

Ηταν στο παιχνίδι «Α.Ο. “Η Θήβα”» – «Α.Ο. Σελλάνων», που έγινε την Κυριακή, 1η Οκτώβρη, στο ίδιο γήπεδο, για την πρεμιέρα του Δ’ όμιλου.

Στο παιχνίδι εκείνο, θυμίζουμε, οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί στο 2’ με τον Αρχοντη και οι «μελανέρυθροι» είχαν ισοφαρίσει στο 75’ με τον Τόπι για να είναι το 1-1 το τελικό σκορ. Οι άνθρωποι της θηβαϊκής ομάδας, όμως, είχαν πάρα πολλά παράπονα από την διαιτησία και τα... «μετέφεραν» στον διαιτητή, όχι και με το πιο «κομψό» τρόπο.
Αυτός από την πλευρά του έγραψε πολλά στο φύλλο αγώνα και έτσι υπήρξε... «τρίτο ημίχρονο» στα γραφεία της ομοσπονδίας.

Λίγες ημέρες αργότερα "έπεσαν" βαριές "καμπάνες". Η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. ήταν χρηματική ποινή (πρόστιμο) ύψους 8.334 (!) ευρώ και ποινή αγωνιστικού αποκλεισμού για τρία (3) έτη (!) στον Θανάση Βυλλιώτη, πρόεδρο του δ.σ. του σωματείου, χρηματική ποινή 834 ευρώ και ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο για ένα (1) μήνα στον Παναγιώτη Βυλλιώτη (είχε δηλωθεί ως διερμηνέας του προπονητή) και ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα της ομάδας χωρίς θεατές (!)

Στη συνέχεια οι άνθρωποι της ομάδας της Θήβας ασκησαν έφεση.

Μετά από όλα αυτά νομίζουμε οτι τα ερωτηματικά για τον ορισμό είναι δικαιολογημένα.
Μήπως τα μέλη της Κ.Ε.Δ. δεν έπρεπε να ορίσουν τον συγκεκριμένο διαιτητή σε αγώνα της θηβαϊκής ομάδας;
Πρώτα και πάνω από όλα για να «προστατεύσουν» το μέλος τους...

Βοηθοί διαιτητές σε εκείνο τον αγώνα ήταν οι ομοσυνδεσμίτες του κ. Πόγκα, κ.κ. Πριόνας Δαυίδ και Δελχάς Περικλής.
Παρατηρητής τους ήταν ο κ. Ιωσηφόγλου Νικόλαος από τον Σ.Δ.Π. Αθηνών.

Στο κυριακάτικο ματς βοηθοί διαιτητές ορίστηκαν οι επίσης από τον Σ.Δ.Π. Εύβοιας, κ.κ. Αργύρης Κωνσταντίνος και Δάλλας Κωνσταντίνος.
Παρατηρητής τους ορίστηκε ο κ. Γεωργιάδης Παναγιώτης (Αθηνών). _