Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

3 χειμωνιάτικα beauty tips που δεν πρέπει να ξεχνάς


Ο χειμώνας, το κρύο, η συννεφιά, τα χοντρά πουλόβερ, τα κορμάκια και το καλσόν μας δίνουν το τέλειο άλλοθι για να είμαστε...
ασυνεπείς σε πολλά πράγματα στη beauty ρουτίνα μας. Το 2018, όμως, ξεκίνησε και είμαστε έτοιμες για μία νέα αρχή. Τι λες;

Πάμε να δούμε 3 βασικά beauty tips που ειδικά αυτές τις μέρες πρέπει να έχουμε κατά νου!

Αντηλιακό
Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο ή υπερβολικό ιδιαίτερα όταν βρέχει, έχει συννεφιά, χιονίζει ή εν πάση περιπτώσει όταν δεν έχει ήλιο. Κι όμως, θα πρέπει να ξέρεις, σύμφωνα με μελέτες, πως το 80% της UVA ακτινοβολίας φθάνει στην επιδερμίδα μας ακόμη και τις μέρες με συννεφιά, μιας και η ακτινοβολία διαπερνά τα σύννεφα αλλά και τις επιφάνειες όπως το τζάμι του αυτοκινήτου. Παράλληλα, το 75% της φθοράς από την ηλιακή ακτινοβολία προκαλείται σε τυχαία έκθεσή μας σ' αυτήν. Κοινώς, όταν δεν βρισκόμαστε στην παραλία -aka ΔΕΝ είναι καλοκαίρι- αλλά είμαστε εκτεθειμμένες στο φυσικό φως, η ηλιακή ακτινοβολία έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα μας. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάς πως η άσκοπη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, συμβάλλει στην πρόωρη γήρανση. Μετάφραση των παραπάνω: ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!

Απολέπιση
Μαζί με την ενυδάτωση αποτελούν το βασικό δίδυμο αν θέλεις η επιδερμίδα σου να παραμένει λαμπερή χειμώνα- καλοκαίρι. Μία φορά την εβδομάδα, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σου, επίλεξε το απολεπιστικό προϊόν που σου ταιριάζει και ανάλαβε δράση στο σώμα και το πρόσωπό σου. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάς, όπως είχαμε ξαναπεί, πως το να απλώνεις ακόμη και μία πλούσια ενυδατική στο πρόσωπό σου, δεν αρκεί, όταν δεν έχεις κάνει απολέπιση στην επιδερμίδα (aka δεν έχεις καθαρίσει την ανώτερη στοιβάδα της επιδερμίδας σου από τα νεκρά κύτταρα).

Ενυδάτωση στο σώμα
Είναι το λάθος που κάνουμε οι περισσότερες, ιδιαίτερα αυτή την εποχή. Μία ματιά στο μπουντουάρ σου θα σε πείσει. Αρκεί α) να τσεκάρεις πόσα προϊόντα έχεις για το πρόσωπο και πόσα για το σώμα σου και β) να σκεφτείς πόσο πιστή είσαι στο να ενυδατώνεις (και να κάνεις απολέπιση δες παραπάνω) το σώμα σου, τώρα που έχει κρύο. ''Βaby it's cold outside'' αλλά πίστεψέ με, η επιδερμίδα σου θα σε ευγνωμονεί.
Πηγή