Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

Δείτε: ξεστόλισμα δέντρου,έξυπνους τρόπους για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στολίδια και να γλυτώσετε χώρο αλλά και χρόνο.

http://bluelife.gr


Συνήθως δεν μας κάνει καρδιά να το ξεστολίσουμε. Δεν θέλουμε να στερηθούμε τη γιορτινή, ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργεί με μοναδικό τρόπο κάθε χρόνο στο σπίτι μας το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τα στολίδια του. Αν όμως επιθυμούμε να τηρήσουμε την παράδοση, το δέντρο μπορεί να παραμείνει ολόφωτο και καμαρωτό μέχρι και την 7η Ιανουαρίου, ημέρα του Αϊ-Γιαννιού. Και αυτό γιατί τα Χριστούγεννα είναι – από θρησκευτική άποψη – ένας εορτασμός ο οποίος κρατάει 12 ημέρες συμπεριλαμβάνοντας τα Θεοφάνεια, που θεωρούνται ως η γιορτή της φανέρωσης του Θεού και της επιστροφής του Θείου Φωτός. Ίσως μάλιστα είναι και ένας τρόπος να συμπέσει η τελευταία γιορτινή ημέρα της 7ης Ιανουαρίου με τον εορτασμό της γέννησης του Χριστού από τις χριστιανικές εκκλησίες, που ακολουθούν το παλιό Ιουλιανό ημερολόγιο.

Δείτε έξυπνους τρόπους για να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας στολίδια και να γλυτώσετε χώρο αλλά και χρόνο.

Βάλτε τις μπάλες μέσα σε κουτιά

Για να μην έχετε κάθε χρόνο απώλειες στις μπάλες και στα στολίδια σας και για να μην ξαναβρείτε σπασμένα στολίδια αγοράστε αυτά τα απλά χάρτινα κουτιά και βάλτε μέσα τις αγαπημένες σας μπάλες.

Χρησιμοποιήστε ξεχωριστή τσάντα για τα φωτάκια

Ο περισσότερος κόσμος αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα φωτάκια καθώς δεν τα αποθηκεύει σωστά με αποτέλεσμα να μπλέκονται και να είναι δύσκολο να ξεμπλεχτούν. Υπάρχει ειδική τσάντα για τα φωτάκια, όπως θα δείτε και στην παρακάτω εικόνα. Η τσάντα κοστίζει γύρω στα 47 ευρώ και μπορείτε να τη βρείτε από την εταιρία grandinroad. Σε περίπτωση που δε θέλετε να αγοράσετε τσάντα, απλά τυλίξτε τα γύρω από ένα πλαστικό μπουκάλι.


Τυλίξτε τα φωτάκια σε μια κρεμάστρα

Άλλη μια έξυπνη και ωραία ιδέα για να αποθηκεύσετε τα φωτάκια, είναι να τα τυλίξετε σε μια κρεμάστρα. Με αυτόν τον τρόπο τα φωτάκια σας δεν πρόκειται να μπλεχτούν ποτέ.

Βάλτε το στεφάνι και τις γιρλάντες στις ειδικές θήκες

Υπάρχουν ειδικές στρογγυλές θήκες για να τοποθετείτε τα στεφάνια σας. Εκεί μέσα τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια δεν σκονίζονται και παραμένουν άθικτα. Αν δε θέλετε να ξοδέψετε χρήματα χρησιμοποιήστε πλαστικές τσάντες με φερμουάρ, σαν αυτές που αποθηκεύετε τα ρούχα τον χειμώνα.

Σάκος για το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Οι χάρτινες κούτες δυστυχώς δεν αντέχουν πολύ βάρος και για αυτό θα ήταν καλύτερο να επενδύσετε σε έναν ειδικό σάκο αποθήκευσης του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Αν πάλι θέλετε μια πιο οικονομική λύση χρησιμοποιήστε αυτά τα πολύ φθηνά πλαστικά κουτιά μέσα στα οποία αποθηκεύετε τα παιχνιδάκια των παιδιών σας.

Χρησιμοποιήστε πλαστικά κουτιά

Βάλτε μέσα σε πλαστικά διαφανή κουτιά όλα τα στολίδια ή τα αξεσουάρ που έχετε για να στολίζετε το δέντρο ή το σπίτι σας. Τα πλαστικά δοχεία θα σας βοηθήσουν να τα έχετε σε τάξη αλλά και να μπορείτε να δείτε τι περιέχει κάθε δοχείο.

Χρησιμοποιήστε κούτες γλυκών

Μια επίσης ωραία ιδέα (και αρκετά οικονομική) είναι να χρησιμοποιήσετε κούτες γλυκών για να βάλετε μέσα τα στεφάνια και τα στολίδια σας. Φτιάξτε μόνοι σας χωρίσματα για τα στολίδια χρησιμοποιώντας απλό χαρτόνι.

Αποθηκεύοντας τα στολίδια σας σωστά θα φροντίσετε ώστε να παραμείνουν άθικτα για την επόμενη χρονιά, ενώ το στόλισμα του δέντρου δεν θα σας ξαναφανεί σαν αγγαρεία. Με τη σωστή οργανωμένη και αποθήκευση, το στόλισμα και το ξεστόλισμα γίνονται παιχνιδάκι.