
Όμως, σήμερα το μοναστήρι της Παναγίας της Μακαριώτισσας είναι γνωστό για τα γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγει σε μια κάθετα διαρθρωμένη επιχείρηση. Διαθέτει στάβλο με σύγχρονες προδιαδραφές και οι αγελάδες σιτίζονται με ελεγχόμενες ζωοτροφές από τους 20 και πλέον καλόγερους που μονάζουν εκεί.
Γάλα (πλήρες, αποβουτυρωμένο, σοκολατούχο), αγελαδινό γιαούρτι πολλών ποικιλιών, κρέμα, ρυζόγαλο (το ψηφίζω δαγκωτό), ξυνόγαλα και βούτυρο είναι τα προϊόντα που παράγει η … «επιχείρηση».
Τροφοδοτούνται πολλά καταστήματα τροφίμων τόσο στην περιοχή μας όσο και σε άλλες πόλεις.
Μεγάλη αλυσίδα supermarket έχει στα ράφια της τα παραπάνω γαλακτοκομικά που γρήγορα εξαφανίζονται από τους καταναλωτές.
Επίσης, αρκετά e-shops προμηθεύουν κατ’ οίκον τα παραπάνω προϊόντα των οποίων οι τιμές είναι ανταγωνιστικές με αυτά των ολιγοπωλιακών επιχειρήσεων του είδους.
Αν πρέπει να απασχολούνται οι μοναχοί και με τέτοιου είδους εγχειρήματα ή να περιορίζονται στα αυστηρώς πνευματικά τους καθήκοντα μιας και … «η σωτηρία της ψυχής που είναι πολύ μεγάλο πράγμα» αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Εμείς ας μείνουμε στην γεύση και την ουσία του πράγματος. Μια δοκιμή θα σας πείσει!
Αν πρέπει να απασχολούνται οι μοναχοί και με τέτοιου είδους εγχειρήματα ή να περιορίζονται στα αυστηρώς πνευματικά τους καθήκοντα μιας και … «η σωτηρία της ψυχής που είναι πολύ μεγάλο πράγμα» αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Εμείς ας μείνουμε στην γεύση και την ουσία του πράγματος. Μια δοκιμή θα σας πείσει!