Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

«Ανυπόστατα δημοσιεύματα για το στρατόπεδο της Θήβας»

Ως γνωστό, με απόφαση του Υπουργείου Άμυνας, τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων καταργούνται και τη θέση τους παίρνουν τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών (ΣΥΠΟ), όπου θα παρουσιάζονται πλέον οι φαντάροι.

Τα ΣΥΠΟ δημιουργούνται σε 23 περιοχές, μεταξύ αυτών και στη Θήβα, και θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από την επόμενη ΕΣΣΟ του Μαρτίου. Στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών, οι νεοσύλλεκτοι θα παραμένουν ως 3 ημέρες για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και για να παραλάβουν ιματισμό και στη συνέχεια θα προωθούνται στις μονάδες για την εκπαίδευσή τους σε όπλα και ειδικότητα και το υπόλοιπο της θητείας τους. Επιπλέον, στη Θήβα θα φιλοξενούνται νεοσύλλεκτοι που θα προορίζονται για της Ελληνικές Δυνάμεις Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), καθώς και οι στρατεύσιμοι προς αναβολή, ως το πιο κοντινό κέντρο στην πρωτεύουσα με τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Δημοσιεύματα που αναφέρονται σε χρήση των Κέντρων Εκπαίδευσης για στέγαση προσφύγων είναι παντελώς ανυπόστατα και κακόβουλα και στόχο έχουν να προκαλέσουν σύγχυση, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, όπως αυτή έχει επισήμως διατυπωθεί από το Υπουργείο Άμυνας.

Από το γραφείο του βουλευτή Βοιωτίας,

Νίκου Θηβαίου