Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Το 2ο Φεστιβάλ Μαθητικών Βυζαντινών Χορωδιών στη Θήβα

Από exeisminima -

Την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 στις 7.30 μ.μ. απολαύσαμε μια όμορφη μουσική βραδιά με την Εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.) και το Δημοτικό Ωδείο στον Ναό Αγίου Νικολάου του Νέου, υπό τον γενικό τίτλο »2ο Φεστιβάλ Μαθητικών Βυζαντινών Χορωδιών». Στην Εκδήλωση έψαλαν Ύμνους η Βυζαντινή παιδική χορωδία η Βυζαντινή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Θηβών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ι.Μητροπολιτικού Ναού Θηβών κ.Αντωνίου Τσαρουχά η οποία αποτελείται από άνδρες , γυναίκες και παιδιά και η Χορωδία της Ι.Μητροπόλεως Χαλκίδος »Τα πρώτα μου μελωδήματα» υπο την Δ/η του Πρωτοψάλτου κ. Στ. Μπενή.



Κατά την διάρκεια της επιδόθηκε έπαινος Τιμής και Ευγνωμοσύνης στον Πρωτοψάλτη του Ι.Ναού Αγίου Νικολάου Λαμίας Θεολόγο και Φιλόλογο κ. Στυλιανό Μαστρογιάννη για την πολυετή προσφορά του στην διακονία του Ιερού Αναλογίου. Επίσης βραβεύθηκαν εις μνήμην των Μακαριστών Ιερέων της Ενορίας μας π.Γεωργίου και π.Αλεξάνδρου ,οι δύο σημαιοφόροι Μαθητές του 6ΟΥ Δημοτικού Σχολείου Θηβών Ευάγγελος Μπεκρής και Βανέσα Αχμετάι σε ένδειξη αγάπης ,στοργής και ενδιαφέροντος της Εκκλησίας για την νεότητα της συνοικίας μας.



Στην Εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν οι Εκπρόσωποι των Σεβ. Μητροπολιτών Θηβών κ. Γεωργίου και Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου , Παν. Αρχιμ. π.Πολύκαρπος και Αιδεσιμολ. Πρωτ. π.Ανάργυρος Στουραίτης ,ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, ο τιμώμενος κ. Μαστρογιάννης ο οποίος νουθέτησε με αγάπη τους ενασχολούμενους με την εκμάθηση της Ιεράς Τέχνης της Εκκλησίας μας, και η κ.Νίκη Πανταζάτου Δ/α του Ωδείου Θηβών ενώ ο Δ/ης του Εκκλ. Λυκείου Λαμίας κ. Ιωάνννης Ζαχαράκης ανέγνωσε το πλούσιο Βιογραφικό του Τιμώμενου Πρωτοψάλτη. Μετά την Εκδήλωση ακολούθησε μικρή δοχή στο Αρχονταρίκι μας.

Εκ του Ιερού Ναού