Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Τι πρέπει να τρώει το παιδί για καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο



Η σχολική περίοδος είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή των παιδιών μας και είναι σημαντικό να είναι αποδοτικά όχι μόνο για τον προφανή λόγο της επαγγελματικής τους αποκατάστασης.

Το σχολείο είναι ο προθάλαμος της μετέπειτα ζωής τους όπου μαθαίνουν να συγκεντρώνονται, να πετυχαίνουν μικρούς στόχους, να θωρακίζουν τον εαυτό τους όσο το δυνατόν καλύτερα και να κοινωνικοποιούνται. Οι υψηλές επιδόσεις δεν έχουν να κάνουν με την βαθμοθηρία αλλά με την αυτοπεποίθηση του παιδιού για κάθε μικρή ή μεγάλη επιτυχία αλλά και την υιοθέτηση ενός μοντέλου ζωής που θα το ακολουθεί και στην ενήλικη ζωή του.

Ως γονείς, έχουμε χρέος να τα βοηθήσουμε στον σχολικό στίβο όσο το δυνατόν καλύτερα. Πριν φτάσουμε στους συναισθηματικούς και ψυχολογικούς τρόπους που ενισχύουν την απόδοσή του, πρέπει να εστιάσουμε στους δύο πιο βασικούς παράγοντες που θα του δώσουν τα εφόδια για μια καλή σχολική σταδιοδρομία: τον ύπνο και τη διατροφή του!

Ο ύπνος εξασφαλίζει τη σωστή λειτουργία του οργανισμού ενώ η διατροφή την θωράκιση τριών βασικών λειτουργιών του: την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την επαρκή ενέργεια που χρειάζεται κάθε μαθητής και την ενίσχυση της μνήμης του.

Τροφές για περισσότερη ενέργεια