Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣ ΘΗΒΑΣ



Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου,15 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές της Γ τάξης των Λυκείων της πόλης μας, μετά από άδεια που δόθηκε από την δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Ι.Σ. Θήβας είχε την χαρά να καλωσορίσει για ακόμη μια φορά τον κ. Στέλιο Γραφάκο, Αν. Καθηγητή, Παιδίατρο, Αιματολόγο, Ογκολόγο, ο οποίος είναι και ο γιατρός που πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση μυελού των οστών σε παιδί στην Ελλάδα. Ο κορυφαίος αυτός «Άνθρωπος» που κυριολεκτικά «οργώνει» την Ελλάδα, ενημέρωσε τους μαθητές για την ασθένεια του καρκίνου και τα τεράστια άλματα που έχουν γίνει για την καταπολέμηση του. Ιδιαίτερη σημασία είχε η ενημέρωση για την νίκη του καρκίνου του αίματος , που πλέον είναι δυνατή μέσω της μέγιστης πράξης δωρεάς μυελού των οστών.

Αξίζει να τονισθεί , ότι στην πόλη μας έχουν βρεθεί αρκετοί συμβατοί δότες και ήδη τρεις από αυτούς έχουν προχωρήσει στη δωρεά αυτή. Την εκδήλωση παρακολούθησε μαζί με τους μαθητές και η 4η συμβατή δότρια.

Η επιτυχία της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με συγκινητικό τρόπο, όταν μετά το τέλος της , δέκα έξι μαθητές από τα Λύκεια , που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους ,έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών , δίνοντας δείγματα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους συμμετείχαν ,και ιδιαίτερα τον κ. Κων/νο Χαρέμη, εκπαιδευτικό και πρόεδρο της ΔΗΚΕΘ , για την συμβολή τους στην εκδήλωση και να εκφράσουμε την ευχή σε λίγους μήνες που και τα υπόλοιπα παιδιά θα πληρούν τους όρους να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών , όσο γίνεται περισσότεροι να βρίσκονται στην προνομιακή θέση να έχουν το θείο δώρο και να χαρίσουν ζωή στους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Για τον Ι.Σ. Θήβας
Η Πρόεδρος
Φιλιώ Πρωτόπαπα