Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Ο καιρός τις ημέρες του Πάσχα-Θα σουβλίσουμε με λιακάδα


Σταθερά πάνω από τους είκοσι βαθμούς θα είναι το θερμόμετρο σχεδόν σ' όλη τη χώρα από Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, ενώ σε περιοχές όπως η Καλαμάτα ή οι περιοχές της Κρήτης η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει και του 25 βαθμούς.
Στα Δυτικά και τα Βόρεια ωστόσο υπάρχει πιθανότητα την Κυριακή του Πάσχα να πέσουν κάποιες βροχές, όμως μάλλον θα έχουν προλάβει να όλοι να βγάλουν τον οβελία από τη σούβλα.
Ο καιρός τη Μ. Πέμπτη
Στην Αθήνα ο ουρανός δεν θα έχει παρά ελάχιστα σύννεφα και το θερμόμετρο θα δείχνει 22 βαθμούς. Κοντά στους είκοσι θα δείχνει το θερμόμετρο και στη Θεσσαλονίκη αν και θα έχει συννεφιά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.
Λιακάδα θα έχουν οι περιοχές στα Δυτικά, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο με τη θερμοκρασία κοντά στους 20 βαθμούς.
Συννεφιασμένος ο ουρανός στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου όμως δεν αναμένονται βροχές, το θερμόμετρο θα δείχνει έως και 19 βαθμούς.
Βροχή αναμένεται στις Κυκλάδες και ίσως το βράδυ και στα Δωδεκάνησα με το θερμόμετρο να μην ξεπερνάει του 17 βαθμούς.
Καλοκαιράκι θα έχει η Κρήτη κατά τη διάρκεια της ημέρας με το θερμόμετρο να φτάνει και τους 24, όμως το βράδυ υπάρχει πιθανότητα να βρέξει.
Ο καιρός τη Μ. Παρασκευή
Λίγη συννεφιά το βράδυ ίσως έχει η Αττική, όμως δεν υπάρχει πιθανότητα βροχής και η θερμοκρασία θα είναι σταθερά πάνω από τους είκοσι βαθμούς.
Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη όπου μπορεί να βρέξει για λίγο, όμως και εδώ η θερμοκρασία θα παραμείνει κοντά στους είκοσι.
Συννεφιά με βροχή, αλλά μόνο κατά μικρά διαστήματα, θα έχουν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος η Μακεδονία και η Θράκη, αλλά και σε αυτές τις περιοχές το θερμόμετρο θα δείχνει μεταξύ τ17 και 21 βαθμών.
Στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα μέχρι το απόγευμα το θερμόμετρο θα δείχνει σχεδόν 20 βαθμούς όμως κοντά στο βράδυ αναμένεται να βρέξει και να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
Βροχή αναμένεται το βράδυ και στην Κρήτη, όμως όλη τη μέρα ο Ήλιο θα ανεβάσει το θερμόμετρο στους 24 βαθμούς.
Ο καιρός το Μ. Σάββατο
Λιακάδα θα έχει η Αθήνα το Μεγάλο Σάββατο, το θερμόμετρο θα δείχνει και πάλι 22 βαθμούς και ως το βράδυ δεν υπάρχει πιθανότητα βροχής.
Λίγη συννεφιά θα υπάρχει στη Θεσσαλονίκη αλλά και πάλι το θερμόμετρο θα είναι κοντά στους είκοσι, το βράδυ όμως ίσως το θερμόμετρο να πέσει ακόμη και στους δώδεκα καθώς ο καιρός αλλάζει.
Πυκνή συννεφιά θα έχουν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία με τη βροχή να “απειλεί” αυτές τις περιοχές κάθε στιγμή, όμως θα έχει αρκετή ζέστη καθώς το θερμόμετρο και πάλι την ημέρα θα είναι κοντά στους είκοσι.
Καλοκαιράκι θα έχουν η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος και τα νησιά του Αιγαίου, αν και το βράδυ ίσως συννεφιάσει. Το θερμόμετρο θα δείχνει 22 βαθμούς.
Τα λίγα σύννεφα στην Κρήτη δεν θα κρύψουν τον Ήλιο που θα ανεβάσει το θερμόμετρο ακόμη και πάνω από τους 25.
Ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα
Κανένας κίνδυνος να χαλάσει το σούβλισμα ο καιρός στην Αττική. Το θερμόμετρο θα δείχνει 21 βαθμούς και μόνο λίγα σύννεφα θα αναπτυχθούν το απόγευμα.
Στη Θεσσαλονίκη και στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία καλό είναι να βγάλετε τον οβελία νωρίς, καθώς από το μεσημέρι και μετά έρχονται βροχές από τα δυτικά. Το θερμόμετρο θα πέσει λίγο σε σχέση με το Μεγάλο Σάββατο και θα δείχνει κοντά στους 16.
Στα νησιά του Ιονίου και στα δυτικά της Στερεάς, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία αναμένονται πυκνά σύννεφα που θα φέρουν βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει στους 14 βαθμούς.
Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν στον ουρανό πάνω απ' την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τα νησιά του Αιγαίου, ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 22 βαθμούς.
Στην Κρήτη καλό είναι( ειδικά στα ορεινά) να σουβλίσετε νωρίς, αφού από το μεσημέρι και μετά μπορεί να βρέξει, όμως και πάλι το θερμόμετρο θα δείχνει τουλάχιστον 24 βαθμούς.