Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Λογαριασμός Αλληλεγγύης για την απόσβεση του Δημόσιου χρέους


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η οικονομική κρίση και η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον Ελληνικό λαό. Όλοι μας συναισθανόμαστε την κρισιμότητα της κατάστασης.
Ταυτόχρονα, όμως, πιστεύουμε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μας να αντιστρέψουμε αυτό το κλίμα, να εργαστούμε μεθοδικότερα με σχέδιο και αποτελεσματικότητα.
Η αγάπη για την πατρίδα απαιτεί ομοψυχία και συστράτευση όλων μας. Η ευαισθησία και η διάθεση προσφοράς διαφόρων συμπατριωτών μας, οδήγησε στην ιδέα μιας πανεθνικής εκστρατείας με στόχο την συγκέντρωση, σε εθελοντική βάση, χρηματικών ποσών, που θα διατεθούν αποκλειστικά στην συμβολή για την απόσβεση του Δημόσιου χρέους.
Επικεφαλής αυτής της εκστρατείας τέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ύστερα από την αποδοχή σχετικής πρότασης του Προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου.
Με σχετική πράξη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γεωργίου Προβόπουλου δημιουργήθηκε με κωδικό:
26132462
«Λογαριασμός Αλληλεγγύης για την απόσβεση του Δημόσιου χρέους» στην Τράπεζα της Ελλάδος».
Στον λογαριασμό αυτόν οι πολίτες της χώρας, οι Έλληνες της διασποράς και οι Απανταχού Φιλέλληνες μπορούν εθελοντικά να καταθέτουν οποιοδήποτε ποσό επιθυμούν, είτε στα υποκαταστήματα της Τράπεζας της Ελλάδος, είτε σε οποιοδήποτε υποκατάστημα δημόσιων και ιδιωτικών Τραπεζικών Ιδρυμάτων.
Είμαι βέβαιος, ότι με την συνδρομή όλων μας θα μπορέσει να βγει η χώρα μας από την δύσκολη σημερινή κατάσταση και να τεθεί σε αναπτυξιακή τροχιά.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Νικόλαος Σβίγγος