Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

PostHeaderIcon Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές κατά τις πασχαλινές αγορές τους

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή εν όψει της εορτής του Πάσχα και προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας και της ασφάλειας των καταναλωτών, απέστειλε εγκύκλιο σε όλες τις Υπηρεσίες Εμπορίου των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της Χώρας για εντατικοποίηση των ελέγχων σε θέματα ποιότητας των προϊόντων που έχουν αυξημένη ζήτηση κατά την περίοδο του Πάσχα. Παράλληλα, εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στα παρακάτω είδη [...]
ΚΕΡΙΑ-ΛΑΜΠΑΔΕΣ
Η ποιότητα των κεριών ελέγχεται μετά από δειγματοληψία και χημική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει παρασκευαστεί αποκλειστικά από κερί μέλισσας, γεγονός που σχετίζεται με την τιμή πώλησής του.
Προσέχετε ιδιαίτερα τη χρήση κεριών και λαμπάδων. Σε χώρους με συνωστισμό κρατάτε τα αναμμένα κεριά ή λαμπάδες σε απόσταση ασφαλείας από τους διπλανούς σας. Έχετε τα παιδιά σας υπό την άμεση επιτήρησή σας καθώς οι λαμπάδες τους είναι συνήθως διακοσμημένες από εύφλεκτα υλικά.
ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΤΡΟΦΙΜΟΥ
Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών σε προϊόντα τα οποία, παρά το γεγονός ότι δεν είναι τρόφιμα, έχουν σχήμα, οσμή, χρώμα ή διαστάσεις τέτοιου είδους ώστε ενδέχεται ιδίως τα παιδιά να τα εκλάβουν ως τρόφιμα και ως εκ τούτου να τα βάλουν στο στόμα ή να τα καταπιούν, πράγμα που ενδεχομένως συνεπάγεται κινδύνους όπως π.χ πνιγμός ή ασφυξία.
Τα εν λόγω προϊόντα, τα οποία δεν εμφανίζονται υπό την πραγματική τους μορφή, είναι ιδιαίτερα ελκυστικά σε μικρά παιδιά και μπορεί να διατίθενται έως έχουν ή να αποτελούν αποσπώμενο μέρος ενός συνόλο.