Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΓΑΤΣΑ
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Νομού Βοιωτίας
  "Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΥΣΕΩΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ"

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 19:00 μ.μ.η συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στη μονάδα καύσης απορριμάτων με την Υπουργό Περιβάλλοντος κα. Τίνα Μπιρμπίλη. Η  κα. Αγάτσα απευθυνόμενη προς την Υπουργό είπε "Δεν είμαστε μόνο αυτοί που βλέπετε, είναι ολόκληρη η κοινωνία της πόλης και της πρώην επαρχίας Θήβας που εναντιώνεται στο ενδεχόμενο δημιουργίας εργοστασίου καύσης σκουπιδιών στην περιοχή. Ανησυχούμε πάνω απ'όλα για τη δημόσια υγεία, ανησυχούμε για τον πολιτισμό μας.Η περιοχή της Βοιωτίας είναι ήδη πολύ επιβαρυμένη με την μόλυνση της περιοχής του Ασωπού και του υδροφόρου ορίζοντα και δεν μπορεί να δεχτεί άλλη επιβάρυνση.Επίσης βρίσκεται πολύ κοντά η λίμνη Υλίκη, η οποία
προστατέυεται από το πρόγραμμα NATURA. Γνωρίζουμε κα. Υπουργέ την ευαισθησία σας στα
περιβαλλοντικά θέματα και ευελπιστούμε στην καλύτερη δυνατή λύση του προβλήματος."
Η κα. Μπιρμπίλη δήλωσε ότι έχει δώσει εντολή το θέμα να επανεξεταστεί και ληφθούν υπόψη όλοι οι παράμετροι.Τόνισε δε, ότι θα υπάχει ενημέρωση από το Γραφείο της για όλες τις εξελίξεις που αφορούν το ζήτημα.Παραδέχτηκε για μια ακόμη φορά ότι η περιοχή της Βοιωτίας είναι επιβαρυμένη και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
Στη συνάντηση οι φορείς της Θήβας είχαν τη δυνατότητα να θέσουν τις ερωτήσεις τους και να εκφράσουν τις απορίες και τους προβληματισμούς τους.
   Η κα. Μπιρμπίλη αντιμετωπίζει με μεγάλη ευαισθησία το θέμα που δυστυχώς ξεκίνησε η κυβέρνηση της Ν.Δ. καθώς υπάρχει ήδη μια έγκριση αλλά το θέμα βρίσκεται σε πρώιμα στάδια.Θα έχουμε στενή συνεργασία για την πορεία του ζητήματος που απασχολεί την κοινωνία των Θηβών και της Βοιωτίας, προκειμένου να δοθεί λύση.
Στη συνάντηση παρευρίσκετο και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κος Θάνος Μωραϊτης.