Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Ανακοίνωση Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θήβας

Δεν έχει κοπάσει ακόμα ο απόηχος από την πρόσφατη επιχείρηση απομάκρυνσης δύο ανηλίκων παιδιών από το χώρο μέσα στο οποίο ζούσαν κάτω από φρικτές συνθήκες.
Η λύτρωση των δύο παιδιών επιτεύχθηκε κατ’ εντολήν και παρουσία των Εισαγγελικών Αρχών, και ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.
Απ’ το σημείο αυτό και μετά υπήρξε καταλυτική η παρέμβαση και η συμβολή της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θηβών, που σημειωτέον δεν είχε καμία συμμετοχή στην προσπάθεια απομάκρυνσης, αφού άλλωστε δεν έχει παρόμοια αρμοδιότητα.
Συμμετείχε όμως στην καθαριότητα, στην προμήθεια ρουχισμού και στην μεταφορά των παιδιών κατά σειρά στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών και σε κατάλληλο ίδρυμα φιλοξενίας. Κάλυψε μάλιστα όλες τις σχετικές δαπάνες (ενδυμασία – διατροφή – αποκλειστικές νοσοκόμες) που ανήλθαν περίπου στο ποσό των 3.500€.
Παράλληλα, η Εταιρία χειρίζεται και άλλες πολλές υποθέσεις, γεγονός που επιβεβαιώνει τον ρόλο της και δικαιώνει την χρησιμότητα της σύστασης της.
Κατά συνέπεια η Εταιρία Προστασίας Ανηλίκων Θήβας, εκτός από την ηθική ή άλλη βοήθεια προσώπων ή φορέων, χρειάζεται την οικονομική τους στήριξη καθ’ οιονδήποτε τρόπο αυτό καθίσταται δυνατόν.
Όσοι ενδιαφέρονται να συνδράμουν το έργο της και να βοηθήσουν μπορούν να απευθύνονται στην ταμία κα Βαλλιάνου Καλή στο τηλέφωνο 2262027523 και στον αντιπρόεδρο κύριο Αλέξανδρο Δημητρίου στα τηλέφωνα 2262025998 και 2262026921.
Με τιμή το Δ.Σ. της Ε.Π.Α.Θ.