Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Οι εργαζόμενοι της ΕΑΒ καταδικάζουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου


Καταδικάζουμε την επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που πέρασε νύχτα η κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ και ουσιαστικά οδηγεί σε οικονομικό στραγγαλισμό και την ΕΑΒ.

Οι κυβερνώντες που προεκλογικά καταδίκαζαν ως αντιδημοκρατικές τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, σήμερα σαν να μην άλλαξε ουσιαστικά τίποτα και χρησιμοποιώντας τα ίδια μέσα συνεχίζουν το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλάζοντας απλά τους πρωταγωνιστές.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στραγγίζουν ότι έχει απομείνει στα ταμεία οργανισμών του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι..Δ., σε Δημόσια Νοσοκομεία, σε Δήμους, σε Περιφέρειες, για να πληρώνουν Δ.Ν.Τ., Ε.Ε., Ε.Κ.Τ. και έτσι ισοπεδώνουν ότι έχει απομείνει από το περίφημο κούρεμα του P.S.I..

Με την συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν αποδεσμεύονται χρήματα που είναι να εισπράξουμε ως ΕΑΒ, έναντι φόρτου από τιμολόγια που έχουν ήδη κοπεί και χρήματα από την επιστροφή του ΦΠΑ. Έτσι οδηγούν την εταιρία στο χείλος του γκρεμού, σε μια περίοδο που χωρίς ρευστότητα ο κίνδυνος των ρητρών, είναι περισσότερο ορατός από ποτέ.

Απαιτούμε άμεσα την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και καλούμε την Διοίκηση της ΕΑΒ να μην την εφαρμόσει.
Απαιτούμε άμεσα την επιστροφή των κλεμμένων του P.S.I..

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Α.Β.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Νεκτάριος Μπανάκας Γιώργος Κωτσαδάμ