Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Θήβα: Ολοκληρώθηκε η εθελοντική καμπάνια καθαρισμού Let’s do it Greece 2015


Ολοκληρώθηκε η εθελοντική καμπάνια καθαρισμού Let’s do it Greece 2015 στο Δήμο Θηβαίων!
Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θηβαίων συμμετείχε στην εθελοντική καμπάνια καθαρισμού “Let’s do it Greece” διοργανώνοντας δράσεις στη Θήβα, στο Αμπελοχώρι και το Νεοχωράκι, με τη συμμετοχή σχολείων, συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Στη Θήβα, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δ.Κ. κ. Σαμιώτη Παναγιώτη, το συμβούλιο και τη συμμετοχή σχολείων, συλλόγων της περιοχής και δημοτών πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και πέριξ αυτού καθώς επίσης και σε διάφορα σημεία του δάσους Μοσχοποδίου, όπου είχε εντοπιστεί πρόβλημα συσσώρευσης απορριμμάτων. Αξίζει να αναφερθεί η δυναμική συμμετοχή του 6ου Νηπιαγωγείου Θήβας και του Εσπερινού Γυμνασίου Θήβας, οι μαθητές των οποίων συμμετείχαν με τους εκπαιδευτικούς τους. Επίσης συμμετείχαν οι σύλλογοι : ΣΔΥΜ Θήβας, Θύρα 7 Θήβας, Γυναικών “Ισμήνη”, Φιλοζωϊκός Θήβας και Λέσχη Lions “Αντιγόνη” Θήβας .

Στο Αμπελοχώρι, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. κ. Κοκοντίνη Χρήστο και το συμβούλιο πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός εντός της κοινότητας με τη συμμετοχή μαθητών, γονέων και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοχωρίου.

Στο Νεοχωράκι, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. κ. Κατσέλη Άλκη και το συμβούλιο πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός εντός της κοινότητας με τη συμμετοχή του σχολείου Νεοχωρακίου και του Συλλόγου “Η παρέα μας”.


Τα υλικά για τον καθαρισμό διέθεσαν ο “Φαρμακευτικός Σύλλογος Θήβας” και τα σούπερ μάρκετ “ΑΒ Βασιλόπουλος” , “My Market” και “Lidl”, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου συμμετείχε στη δράση στο Μοσχοπόδι και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στόχος της συμμετοχής μας στην εθελοντική καμπάνια καθαρισμού Let’s do it Greece είναι να ευαισθητοποιήσουμε όλο και περισσότερους πολίτες σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Καθαριότητα σημαίνει Πολιτισμός και οφείλουμε όλοι να προσέχουμε το αστικό και φυσικό μας περιβάλλον. Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν και όλους όσους προσέφεραν τα υλικά μέσα για να γίνουν αυτές οι δράσεις ».

Στη δράση στο Μοσχοπόδι παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Χατζησταμάτης Ανδρέας και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κουτσοδήμος Δημήτρης.

Ο εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Λιβαδόστρας της Τ.Κ. Λεύκτρων αναβλήθηκε και θα οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής του.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ