Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Απίστευτο: Παρεμπόδισαν τον μοναδικό γιατρό του νησιού να φύγει γιατί δεν υπήρχε άλλος


Τον γιατρό κ. Γιώργο Τσουκαλά παρεμπόδισαν κάτοικοι της Πάτμου να αναχωρήσει για Λειψούς εκτελώντας εντολή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, ενώ είχε εφημερία στο Κέντρο υγείας Πάτμου.
Και αυτό έγινε μετά από απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, στην τακτική συνεδρίαση του οποίου προσήλθε η γιατρός του Κ.Υ.Πάτμου κ. Στρατήλα και το ανακοίνωσε.
Μετά από απόφαση του Δ.Σ. συντάχθηκε ψήφισμα το οποίο απεστάλη σε πολλούς αποδέκτες, τα δε μέλη του Δ.Σ. και αρκετός κόσμος, αν και όλα έγιναν πολύ γρήγορα, κατέβηκαν στο Λιμάνι και τον εμπόδισαν να μπει με το αυτοκίνητο του στο πλοίο.
Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

To Δημοτικό Συμβούλιο Πάτμου κατά τη σημερινή του τακτική συνεδρίαση της 24ης Απριλίου 2015 που βρίσκεται σε εξέλιξη, με αφορμή την απόφαση του Διοικητή της 2ης Υ.Π.Ε Πειραιώς & Αιγαίου σχετικά με την μετακίνηση του ιατρού κ. Τσουκαλά Γεωργίου από το Κέντρο Υγείας Πάτμου στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Λειψών, συζήτησε εκτάκτως το θέμα και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:
• Τη παρεμπόδιση της μετακίνησης του ιατρού κ. Τσουκαλά Γεωργίου από την Πάτμο για τους Λειψούς κατά την αναχώρησή του με το πλοίο «Νήσος Κάλυμνος» σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να διαφυλαχτεί η υγεία των κατοίκων της Πάτμου, οι οποίοι μαζί με τους επισκέπτες του νησιού ανέρχονται τουλάχιστον στους 6.000. Σημειωτέον ότι αυτή τη στιγμή ο ιατρός κ. Τσουκαλάς Γεώργιος βρίσκεται σε προγραμματισμένη εφημερία στο Κέντρο Υγείας Πάτμου και ο ιατρός του Κ. Υ Πάτμου κ. Ασλάνογλου Δαμιανός βρίσκεται σε κανονική άδεια.
• Να ενημερωθούν άμεσα για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Υπουργείο Υγείας, η 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, οι βουλευτές του Νομού Δωδεκανήσου και τα Μ.Μ.Ε.
• Να ζητηθεί από τους παραπάνω φορείς η άμεση μετάθεση στο Κέντρο Υγείας Πάτμου του ιατρού Τσουκαλά Γεωργίου, η οποία εκκρεμεί εδώ και πολύ καιρό και επανειλημμένως έχει ζητηθεί από το Δήμο Πάτμου.
ΠΗΓΗ