Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Καλός καιρός το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

http://e-sterea.gr
Γράφτηκε από τον/την anna



Καλός καιρός θα επικρατήσει το τριήμερο της Πρωτομαγιάς και θα είναι σύμμαχος όσων αποφασίσουν να "αποδράσουν" από το κλεινόν άστυ, αλλά μετ' εμποδίων θα είναι οι μετακινήσεις με πλοία και τρένα, αφού λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων θα παραμείνουν δεμένα και ακινητοποιημένα αντίστοιχα αύριο.


Παρά το γεγονός ότι ο καιρός θα είναι σύμμαχος των εκδρομέων, την Παρασκευή, ανήμερα Πρωτομαγιά, δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλη της χώρας καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κύρηξε 24ωρη απεργία στο πλαίσιο της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ για την 1η Μαΐου.

Ακινητοποιημένα θα μείνουν για τον ίδιο λόγο την Παρασκευή και τα τρένα καθώς όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια της Πέμπτης καθώς και όλα τα δρομολόγια της 1ης Μαΐου. Η εταιρεία παρακαλεί όλους όσοι είχαν προγραμματίσει ταξίδι με τρένο να απευθύνονται στο τηλέφωνο 14511.

Δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν την Παρασκευή, όμως, και όσοι θα μείνουν στην Αθηνα καθώς οι εργαζόμενοι σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ ανακοίνωσαν στάση εργασία από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί.

Ο καιρός του τριημέρου

Μπορεί από τη σημερινή ημέρα να μην λείψουν οι κατά τόπους βροχές ή και οι κεντρικές καταιγίδες στα βόρεια και κεντρικά ωστόσο από την Παρασκευή ο καιρός βελτιώνεται με άνοδο της θερμοκρασίας και ελάχιστες βροχές.

Για την Πέμπτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά τμήματα περιμένουμε την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 15 έως 24 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 14 έως 22 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 15 έως 24 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις πρωινές ώρες στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις έως μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοδυτικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στον Κορινθιακό ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν, με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή πρόσκαιρης καταιγίδας στα βόρεια και ορεινά τμήματα περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις πρωινές και απογευματινές ώρες στο Σαρωνικό από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων στα ορεινά τις απογευματινές ώρες περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις μεσημεριανές ώρες από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Η πρόβλεψη για την Παρασκευή
καιρός: λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες
κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι
όμβροι στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Τοπικά περιορισμένη
ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόβλεψη για Σάββατο
καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
άνεμοι: νότιοι 3 με 4 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6
μποφόρ.
θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Η πρόβλεψη για Κυριακή
καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τις απογευματινές
ώρες θα εκδηλωθούν όμβροι στα βορειοανατολικά.
άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ
θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή

Η πρόβλεψη για Δευτέρα και Τρίτη
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και το Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 3
με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Σε υψηλή για την εποχή
επίπεδα.

defencenet