Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Με λαμπρότητα πανηγύρισε το ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Μελεσίνας

    Φωτογραφία του χρήστη Ειδήσεις Λαμίας.
    http://lamias-eidhseis.blogspot.gr/
    Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Πέμπτη 23 Απριλίου η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στο ομώνυμο ιστορικό Μοναστήρι της Μαλεσίνας.
    Στον φετινό λαμπρό εορτασμό ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια έδωσε η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, ο οποίος τέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο, παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών, των Βουλευτών Φθιώτιδος κ. Δημητρίου Βέττα και κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του Δημάρχου Λοκρών κ. Νικολάου Λιόλιου, αντιπροσωπίας μαθητών των Σχολείων της Μαλεσίνας και άλλων τοπικών φορέων.
    Ο Ποιμενάρχης μας εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του, συνεχάρη τις αδελφές Θεολογία και Χριστοφόρα της Ιεράς Μονής για τον ευπρεπισμό της πανηγύρεως και σημείωσε με ιδιαίτερους λόγους την ευλάβεια των κατοίκων της Μαλεσίνας. Στην ομιλία του αναφέρθηκε εκτενώς στη ζωή, το φρικτό μαρτύριο και τα αναρίθμητα θαύματα του Αγίου Γεωργίου, τα οποία τον έχουν καταστήσει έναν από τους πιο λαοφιλείς αγίους της Εκκλησίας μας. Και σήμερα, ετόνισε, υπάρχει φανερός αλλά και ύπουλος διωγμός. Αυτό παρατηρείται δυστυχώς και στην πατρίδα μας, που αρχίζουμε σιγά – σιγά να ξεθωριάσουμε μέσα μας την εικόνα της πίστεως, την εικόνα της ηθικής, τις αξίες και τα ιδανικά. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει όμως να συμβιβασθούμε με την νοοτροπία του κόσμου. Για να αναστήσουμε την ψυχή μας αλλά και την πατρίδα μας Ελλάδα, πρέπει να μείνουμε στην ακρίβεια του Ευαγγελίου. Ευχήθηκε δε στους πιστούς να έχουν πλουσία την ευλογία του Αγίου Γεωργίου αλλά και να προσπαθήσουν να μιμηθούν την ομολογία του και την γενναιότητά του. Να μη δειλιάζουν μπροστά στις ειρωνείες των ανθρώπων, αλλά με σεμνότητα και με ηρωισμό αν χρειαστεί να ομολογούν Χριστόν. Εζήτησε τέλος από τους πιστούς να εύχονται και για τους Κληρικούς, οι οποίοι είναι κήρυκες του Ευαγγελίου, να μαρτυρούν τη αληθεία, να μεταδίδουν το λόγο του Θεού όπως είναι και όχι όπως τον θέλει ο κόσμος και να πράττουν το καθήκον τους.
    Στο τέλος της θείας Λειτουργίας τελέσθηκε αρτοκλασία και πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γεωργίου, προπορευομένων του λαβάρου της Αναστάσεως, της Φιλαρμονικής της Μαλεσίνας, των Ιεροπαίδων με τα εξαπτέρυγα και ακολουθούντων του Ιερού Κλήρου, των επισήμων και του ευσεβούς λαού.
    Ακολούθως προσφέρθηκε κέρασμα στο αρχονταρίκι της Μονής, όπου ο λαός εξέφρασε τα συναισθήματα της αγάπης και του σεβασμού προς τον Ποιμενάρχη τους.