Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Γιατί δεν πρέπει να στρώνουμε το κρεβάτι μας κάθε μέρα


Τα… πάνω κάτω φέρνει στην καθημερινότητά μας μια νέα έρευνα που υποστηρίζει πως για το καλό της υγείας μας καλό θα είναι να μη στρώνουμε συνέχεια το κρεβάτι μας.

Γνωρίζετε τα ακάρεα σκόνης; Πρόκειται για μικροοργανισμούς που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι αλλά είναι κυριολεκτικά παντού μέσα στο σπίτι! Συγκεκριμένα στο κρεβάτι σας υπάρχουν πάνω από ενάμιση εκατομμύριο ακάρεα.

Εκεί που πιστεύαμε πως δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα για να απαλλαγούμε από αυτά τα αηδιαστικά ακάρεα, μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Kingston τονίζει ότι υπάρχει τρόπος να σκοτώσετε τα ακάρεα απλά αποφεύγοντας να στρώσετε το κρεβάτι σας.

Συγκεκριμένα τα ακάρεα σκόνης ευδοκιμούν σε ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον. Έτσι η έρευνα ισχυρίζεται πως για να απαλλαγούμε από αυτά αρκεί να αφήσουμε το κρεβάτι μας άστρωτο.

«Αφήνοντας ένα κρεβάτι άστρωτο κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να βοηθήσει στο να αφαιρεθεί η υγρασία από τα σεντόνια και το στρώμα. Τα ακάρεα αφυδατώνονται και πεθαίνουν», δηλώνει ο Dr. Stephen Pretlove, επικεφαλής της έρευνας.

Επειδή, όμως, εμείς δεν πιστεύουμε πάντα όλα όσα ακούμε κάναμε λίγη ακόμα έρευνα μόνοι μας και ανακαλύψαμε πως τα ακάρεα βρίσκονται κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά στου σπιτιού μας. Οπότε το να σκοτώσετε μερικά με το να μην στρώνετε το κρεβάτι σας δεν κάνει και κάποια σπουδαία διαφορά. Ωστόσο για παν ενδεχόμενο, και επειδή το κρεβάτι είναι ο χώρος που κοιμάστε, αφήστε το ξέστρωτο για να φύγει η υγρασία, τουλάχιστον μέχρι να φάτε πρωινό και να πλυθείτε. Αμέσως μετά μπορείτε να το στρώσετε άφοβα.

Έξτρα tip : Για όσους από εσάς είστε αλλεργικοί στα ακάρεα, φροντίστε να αφήνετε το κρεβάτι ξέστρωτο για λίγες παραπάνω ώρες, να αλλάζετε σεντόνια κάθε εβδομάδα, να αντικαθιστάτε τα μαξιλάρια σας κάθε 2 χρόνια και να σκουπίζετε καλά το στρώμα σας συχνά.

Πηγή: spirossoulis.com