Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Φανή Παπαθωμά: Άριστη και άμεση η αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων από την Περιφέρεια



Σε αποκλειστική συνέντευξη της Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, Φανή Παπαθωμά, στο Ράδιο Θήβα στην εκπομπή του Γιώργου Πέππα «Ενημερωμένος Πολίτης» μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Νομός Βοιωτίας έπειτα από την χιονόπτωση.

Αρχικά τόνισε πως ούτε για μια στιγμή δεν διακόπηκε η κυκλοφορία ενώ ούτε ένας πολίτης δεν διακινδύνεψε να αποκλειστεί λόγω των καιρικών συνθηκών,ενώ οι άντρες της πολιτικής προστασίας σε συνδυασμό με τις τεχνικές υπηρεσίες έδρασαν με τον ταχύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο. Η Περιφέρεια έδρασε ταχύτατα με ένα συντονισμένο σχέδιο έχοντας τα καλύτερα αποτελέσματα για τους πολίτες της Βοιωτίας.

Επιπλέον στο ζήτημα της εθνικής οδού η κ. Παπαθωμά επισήμανε πως οι παραχωρισιούχοι, οι οποίοι ευθύνονται και για τα της εθνικής οδού, θα πρέπει να παρέχουν τις καλύτερες υπηρεσίες καθώς οι πολίτες πληρώνουν συνεχώς μέσω των διοδίων. Είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο στην εποχή αυτή το επαρχιακό εθνικό δίκτυο της Βοιωτίας να είναι καθαρό από χιόνια ενώ λίγα μέτρα μακριά η εθνική οδός να είναι κλειστή. Κάτι τέτοιο αποδεικνύει πως τέτοια φαινόμενα αντιμετωπίζονται μονάχα όταν οι αρμόδιοι φορείς λειτουργούν συντονισμένα ως ομάδα με ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης ενώ ο κ. Πέππα τόνισε πως στην εθνική οδό έχουν εγκλωβιστεί και φορτηγά τα οποία μεταφέρουν εμπορεύματα αξίας δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν εάν οι αρμόδιοι φορείς δεν δράσουν σύντομα.

Στο τέλος η κ. Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι να αποδίδει κάποιος τα μέγιστα στους πολίτες και να κάνει πάρα πολύ καλά την δουλειά του. Η περιφέρεια, τόσο το υπηρεσιακό όσο και το πολιτικό προσωπικό, λειτούργησε ως ομάδα και κατάφεραν να εξομαλύνουν όσο το περισσότερο δυνατόν αυτή την απρόσμενη κατάσταση.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ.