Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

«Αυτοκίνητο» τελευταίας τεχνολογίας που θα «βλέπει» τα πάντα απέκτησε η Κακαβιά (photos)


Ένα αυτοκινούμενο σκάνερ, τελευταία λέξη της τεχνολογίας, αποτελεί το νέο οπλοστάσιο του Τελωνείου της Κακαβιάς στην μάχη κατά του λαθρεμπορίου.

Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα X-RAYS που τοποθετούνται στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Τα εγκαίνια έκανε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής σηματοδοτώντας με την παρουσία του την ιδιαίτερη βαρύτητα που έχει αποκτήσει το Τελωνείο της Κακαβιάς, βασική πύλη της χώρας από την Αλβανία.



Ο ίδιος άλλωστε αναγνώρισε το πολύ σημαντικό έργο που έχει γίνει από το Τελωνείο τονίζοντας ότι γνωρίζει και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι Τελωνειακοί αλλά και τις μεγάλες επιτυχίες που έχουν καταγράψει.

Επιτυχίες που αφορούν κυρίως στην κατάσχεση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών (χαρακτηριστική η περίπτωση με τον έναν τόνο χασίς που βρίσκονταν σε φορτηγό- ψυγείο) αλλά και στο λαθρεμπόριο.



«Το νέο μηχάνημα αποτελεί ένα ακόμη όπλο στη μάχη για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου. Είναι ένας εξοπλισμός πολύ μεγάλης σημασίας καθώς σχετίζεται με ένα από τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας» τόνισε ο κ. Πιτσιλής, υπογραμμίζοντας ότι το λαθρεμπόριο είναι υπόθεση με διπλή διάσταση.

Αφενός σχετίζεται με την απώλεια εσόδων, αφετέρου όμως όταν πρόκειται για καπνικά προιόντα και για αλκοολούχα αφορά στην ασφάλεια της δημόσιας υγείας.

«Γνωρίζω ότι εδώ φυλάτε Θερμοπύλες, γνωρίζω και τις επιτυχίες που έχετε.. Θα θωρακίσουμε την Κακαβιά καθώς αποτελεί ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία εισόδου στη χώρα», τόνισε με έμφαση κατά την διάρκεια των εγκαινίων.



Η ενίσχυση των συνοριακών τελωνείων, αποτελεί κεφαλαιώδη στόχο και προς την κατεύθυνση αυτή, πέρα από τον τεχνολογικό εξοπλισμό, θα ενισχυθούν και με ανθρώπινο δυναμικό καθώς επίκεινται προσλήψεις εντός του 2018.

Με αφορμή την εγκατάσταση και τα εγκαίνια του νέου μηχανήματος η Διευθύντρια του Τελωνείου Κακαβιάς παρουσίασε ορισμένες από τις σημαντικότερες επιτυχίες της χρονιάς, επιτυχίες που ήρθαν μέσα από επαγρύπνηση και σκληρή δουλειά.