Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ– ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΗ - ΑΥΤΑΡΧΙΚΗ ΚΑΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΗΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΤΗΣ ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι της εταιρείας ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε, είναι σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας υπογραφή ΣΣΕ και αντιστεκόμενοι στα σχέδια της εταιρείας για εργολαβοποίηση του παραγωγικού έργου σε βάρος της μόνιμης και σταθερής απασχόλησης.

Όλο αυτό το διάστημα η εταιρία προσπάθησε με διάφορους τρόπους να κάμψει την αγωνιστικότητα των εργαζομένων και να ‘’σπάσει’’ την απεργία, χωρίς αποτέλεσμα γεγονός που την οδήγησε σε ενέργειες που ξεπερνούν τα όρια της νομιμότητας μέσα από αυταρχικές και τραμπούκικες συμπεριφορές.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 15.3.2019 και όπως μας κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι και το Σωματείο ,ενώ οι εργαζόμενοι απεργούσαν και βρίσκονταν έξω από την πύλη του εργοστασίου, ο Διευθυντής και τα στελέχη του,θέλοντας να διασπάσουν τους απεργούς προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους με την απειλή της απόλυσης ενώ παράλληλα επιτέθηκαν στον Πρόεδρο και τα μέλη του σωματείου με χυδαίες εκφράσεις.

Επειδή αντίστοιχες συμπεριφορές από τον συγκεκριμένο διευθυντή της ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ έχουν επαναληφθεί και στο παρελθόν το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει την Διοίκηση και συγκεκριμένα τον διευθυντή της εταιρείας ΜΟΡΝΟΣ και θα πρέπει να καταλάβει πως με τις παραπάνω συμπεριφορές ΄΄πεζοδρομίου΄΄κάθε άλλο παρά θα κάμψει την αγωνιστικότητα των εργαζομένων.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ήταν και θα είναι δίπλα στο σωματείο και τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα σε οτιδήποτε αποφασίσουν προκειμένου να απαντήσουν στην παράνομη και ανεπίτρεπτη συμπεριφορά του συγκεκριμένου διευθυντή.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.