Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ "ΠΡΑΣΙΝΩΝ" ΤΕΛΩΝ

Τις 10 χιλιάδες έχουν φτάσει οι καταγγελίες στο Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί ομαδική αγωγή κατά της απόφασης των υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών για την αύξηση των "πράσινων" τελών. "Υποσχόμαστε να την προσβάλουμε δικαστικά και να την καταργήσουμε, καθώς προσβάλλει ευθέως τη διάταξη του άρθρου 4 και 5 του Συντάγματος που προβλέπει ότι: "Οι Ελληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους"» λέει στο ΕΘΝΟΣ ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης.
"Εδώ δεν έχουμε μόνο πλήρη παραβίαση του Συντάγματος και βασικών αρχών του δικαίου (αφού το περιβάλλον είναι δημόσιο αγαθό και το τέλος είναι φόρος), αλλά και πλήρη αντιστροφή και διαστροφή της συνταγματικής διάταξης και παραβίαση της συνταγματικής τάξης, εδώ έχουμε δημόσια τέλη και δυσανάλογη εισφορά των αδυνάμων".
Οι καταγγελίες από χιλιάδες πολίτες που καλούνται να πληρώσουν τόσα μεγάλα ποσά, τη στιγμή μάλιστα που τα ΙΧ αυτοκίνητά τους έχουν περάσει από ΚΤΕΟ και έχουν και την κάρτα καυσαερίων, καθημερινά αυξάνονται.
Η καταβολή για τα "πράσινα" τέλη έχει να κάνει με την παλαιότητα του αυτοκινήτου, ενώ ο ειδικός φόρος αλλάζει ανάλογα με τα κυβικά.
Την ίδια στιγμή, πολλοί ιδιοκτήτες ΙΧ παραδίδουν τις πινακίδες των αυτοκινήτων τους στις εφορίες προκειμένου να μην πληρώσουν τα τέλη, αφού υπάρχουν περιπτώσεις που ακόμα και αν τα πουλούσαν τα χρήματα που θα έπαιρναν είναι λιγότερα απο τα τέλη που καλούνται να πληρώσουν!!!