Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Αναστέλλονται συγχωνεύσεις σχολείων σε όλη την Ελλάδα

  Εξαιρείται και πάλι η Βοιωτία επισημαίνει ο Μιχ. Γιαννάκης








Έκπληξη αποτελεί η απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας κας Ε. Χριστοφιλοπούλου, βάσει της οποίας αναστέλλονται –τουλάχιστον για φέτος- οι συγχωνεύσεις ορισμένων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη την Επικράτεια.
Με αφορμή την απόφαση αυτή, στην οποία παρά τις επισημάνσεις του βουλευτή Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Γιαννάκη και τις σχετικές ερωτήσεις που κατατέθηκαν στην Βουλή δεν περιλαμβάνεται κανένα σχολείο του νομού Βοιωτίας, ο Μιχ. Γιαννάκης άφησε υπόνοιες για κομματικές διευθετήσεις και τοπικά ρουσφέτια της Υφυπουργού μέσα στο κατακαλόκαιρο.
Στην ερώτησή του ο Μιχάλης Γιαννάκης τονίζει ότι παρά τις αιτιολογημένες αντιρρήσεις που ετέθησαν με αναφορές και ερωτήσεις στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΠΘ η Βοιωτία εξαιρέθηκε και πάλι δημιουργώντας την εντύπωση ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αντιμετωπίζει τους Βοιωτούς ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Αθήνα, 18 Αυγούστου 2011

ΘΕΜΑ: Εξαιρείται η Βοιωτία από την Αναστολή Συγχωνεύσεων Σχολείων

Κυρία Υπουργέ,
Στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις, αναφορές και επίκαιρες ερωτήσεις προς το Υπουργείο Παιδείας για τα προβλήματα που δημιουργούν οι συγχωνεύσεις σχολείων στο νομό Βοιωτίας και στα επαναλαμβανόμενα αιτήματα να ανασταλεί η συγχώνευση ορισμένων σχολείων του νομού Βοιωτίας η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ έδινε την μονότονη απάντηση – φασόν ότι «οποιαδήποτε αναδιάρθρωση των σχολείων γίνεται αυστηρά με Παιδαγωγικά Κριτήρια»
Και ενώ είναι ολοφάνερο ότι για την Βοιωτία αυτά τα κριτήρια παραβιάζονται από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και ενώ έχει οριστικοποιηθεί με απόφαση της αρμόδιας Υφυπουργού ο νέος εκπαιδευτικός χάρτης, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ ομολογεί σήμερα την λανθασμένη της πολιτική αναστέλλοντας τις συγχωνεύσεις πολλών σχολείων ανά την Επικράτεια, που η ίδια αποφάσισε.
Παραδόξως όμως και παρά τις αιτιολογημένες ενστάσεις μας για πολλά σχολεία της περιφέρειάς που τελούν υπό την πλήρη γνώση του Υπουργείου Παιδείας, ο νομός Βοιωτίας και πάλι εξαιρείται.
ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΩΝ, ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
-Με ποια κριτήρια ελήφθη η απόφαση εξαίρεσης των συγκεκριμένων σχολείων; Προτίθεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να αποδεχθεί την αναστολή συγχώνευσης σχολείων στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι και άλλα σχολεία που δεν περιλήφθηκαν στην εν λόγω απόφαση πληρούν τα ίδια κριτήρια;
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ