Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Σέντρα στις 15-16 Οκτωβρίου Δ’ Εθνικής

Οι πολλές εκκρεμοδικίες σε Football League και Football League 2 αναγκάζουν και τη Δ’ Εθνική να μεταθέσει την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος για τα μέσα Οκτωβρίου.

Η επιτροπή της Δ’ Εθνικής είχε συνεδρίαση την Τρίτη (30/8), όπου αποφασίστηκε η παράταση της έναρξης του πρωταθλήματος, γεγονός που δεν αλλάζει κατά πολύ τον σχεδιασμό της κατηγορίας, καθώς οι όμιλοι φέτος θα απαρτίζονται από λιγότερες ομάδες, συνεπώς θα γίνουν λιγότερες αγωνιστικές.
Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν από τις επαγγελματικές κατηγορίες στη Δ’ Εθνική, καθώς εκκρεμούν αρκετές υποθέσεις στις αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΟ. Παράλληλα, αρκετές είναι οι ομάδες που δεν έχουν δηλώσει ακόμη συμμετοχή, επειδή έχουν χρέη από παλαιότερα πρόστιμα και αν δεν τα πληρώσουν δεν θα μπορούν να κατέβουν στο πρωτάθλημα. Γι’ αυτό το πρόβλημα αναμένεται στο επόμενο ΔΣ της ομοσπονδίας να ψηφιστεί ρύθμιση, προκειμένου για τα παλαιότερα χρέη να γίνει διακανονισμός για την τακτοποίησή τους.
Πάντως είναι χαρακτηριστικό πως από τις ομάδες της Football League 2 που υποβιβάστηκαν, έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Κοζάνη, Εθνικός Φιλιππιάδας, Αγία Παρασκευή, Ολυμπιακός Χερσονήσου και τελευταίος ο Μακεδονικός.
Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τους Παναιγιάλειο, Αίαντα Σαλαμίνας, Ασπρόπυργο και Κόρινθο, αλλά και τον Κεραυνό Κερατέας, ενώ ο Ναυπακτιακός Αστέρας δεν προτίθεται να δηλώσει συμμετοχή στη Δ’ Εθνική. Παράλληλα, δεν έχει ξεκαθαρίσει αν είναι οριστικός ο υποβιβασμός των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας στη Δ’ Εθνική…