Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

Ενημέρωση από τον Ο.Σ.Κ. για τα σχολεία

 στο Σχηματάρι – Δήλεσι

osk_fotoΜε πρωτοβουλία του π. Υφυπουργού εσωτερικών κ. Γιώργου Κατσιμπάρδη, έγινε συνάντηση της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κας Αρετής Μπακοδήμου και του κ. Γιώργου Κατσιμπάρδη με παράγοντες του Ο.Σ.Κ. και συγκεκριμένα, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Παναγιώτη Κεχρούλα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ηρακλή Δρούλια ώστε να ενημερωθούν για την εξέλιξη των εργασιών για την κατασκευή της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου. Οι αξιωματούχοι του Ο.Σ.Κ. με δελτίου τύπου που εξέδωσαν διαβεβαιώνουν “...ότι έχει δημοπρατηθεί, έχει κηρυχθεί προσωρινός ανάδοχος και η σύμβαση έχει σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έγκριση. Αμέσως μετά τη θετική απάντηση δια χρονικού διαστήματος περίπου ενός μήνα, θα υπογραφεί η σύμβαση και θα ξεκινήσει η κατασκευή εντός του τρέχοντος έτους”.
Σημειώνεται ότι, η καθυστέρηση ωφείλεται στο ότι ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 1.035.000 ενώ μπορούσε να προσαρμοσθεί κάτω από το ποσό του ενός εκ. ευρώ, για να μη υπάρξει η καθυστέρηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το τελικό ποσό θα διαμορφωθεί περίπου στις 600 χιλ. με την έκπτωση του εργολάβου, ποσό που μπορεί να διαχειριστεί από ίδια κονδύλια ο Ο.Σ.Κ.
Άσχημα τα μαντάτα για το σχολείο στο Δήλεσι. Σύμφωνα με την ηγεσία του Ο.Σ.Κ. το έργο έπρεπε να είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, αλλά, το ΕΣΠΑ για την Στερεά Ελλάδα ήδη έχει καλυφθεί από άλλα έργα. 'Ετσι, ενώ, το μόνο που περιμένουν – και σύμφωνα με τον κ. Κεχρούλα – θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15-11-2011, είναι η έκδοση αδείας από την αρμόδια υπηρεσία του Ο.Σ.Κ. Τα σχέδια είναι έτοιμα, τα τεύχη δημοπράτησης έτοιμα, αλλά... ελλείψη χρημάτων θα περιμένουμε μέχρι να βρεθούν