Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Πληθαίνουν οι φωνές για την αποκάλυψη του μυστικού της Θηβαϊκής Πυραμίδας..

«Βόγκηξε» ο λόφος του Αμφείου!!!

  

Προσκλητήριο Σπυρόπουλου: «Επιστροφή στις ρίζες μας είναι τόσο βαθιές, τόσο μεγάλες και τόσο γόνιμες που μπορούν να μας ανασύρουν από το τέλμα της κρίσης»
Α. Χατζησταμάτης: «Υπόσχομαι να γίνει πράξη οτιδήποτε απαιτηθεί, προκειμένου να αναδειχθεί η καταπληκτική και πλούσια ιστορική μας κληρονομιά..»
Η σπίθα άναψε φωτιά στην κορυφή Αμφείου λόφου και είναι δύσκολο πλέον να σβήσει την θέληση των Θηβαίων και ξένων επισκεπτών, που απαιτούν να χυθεί άπλετο φως στο μυστικό της Θηβαϊκής Πυραμίδας…
Εκατό και πλέον άτομα βρέθηκαν στην κορυφή» της Θηβαϊκής Πυραμίδας (Λόφος Αμφείου), το πρωϊ της Κυριακής, όπου ο Αρχαιολόγος Θ. Σπυρόπουλος ανέλυσε, για πολλοστή φορά, τις απόψεις του για τα ανασκαφικά ευρήματα, την κάθοδό του στο 20μετρο πηγάδι, τις καταπληκτικές γαλαρίες του εσωτερικού, την ξαφνική μετάθεσή του το τσιμεντάρισμα της εισόδου, τον πόλεμο για την χρονολόγηση του μνημείου και φυσικά την ατολμία των αρμοδίων να προχωρήσουν στις αποδείξεις της πυραμίδας ή όχι.
Επανέλαβε την πρόθεσή του να αναστραφεί με κάθε τρόπο η πορεία του θέματος και πρότεινε την ίδρυση φροντιστηρίου αρχαιογνωσία στην Θήβα, προκειμένου όλοι να ενημερωθούν για την τεράστια και αναμφισβήτητη κληρονομιά της πόλης…
Απάντηση στην πρόταση του συμπαθέστατου Αρχαιολόγου και παντογνώστη της Θηβαϊκής γης ήταν μια εξίσου σημαντική αντιπρόταση των παρευρισκομένων για δημιουργία σχετικού συλλόγου , που θα αναλάβει όλα όσα αδιαφορεί να πράξει η πολιτεία….
«Όλοι μας έχουμε έναν κοινό στόχο , που είναι ο αγώνας μας για την διάσωση την ανάδειξη και κυρίως την συνέχιση της έρευνας των μνημείων, η οποία έμεινε ημιτελής όχι με δική μας ευθύνη. Και παρότι όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόμασταν να πείσουμε την πολιτεία και την κοινωνία, ότι αξίζει τον κόπο να ολοκληρώσουμε την έρευνα αυτού του μνημείου, ότι εμπερικλείονται σπουδαία ευρήματα πολιτισμού, τεχνολογίας και ελληνισμού, δεν τα καταφέρνουμε» επεσήμανε ο κ. Σπυρόπουλος, αναφερόμενος στις συχνές επισκέψεις στον λόφο του Αμφείου και στην διακαή επιθυμία του κόσμου να πληροφορηθεί για την αλήθεια και την διατύπωση της κοινής επίσης απορίας ως προς το γιατί δεν ευδοκιμεί η συνέχιση αυτού του έργου, που θα μπορούσε να δώσει στην πόλη και άλλα στοιχεία όχι μόνο παιδευτικά και πολιτισμικά,  αλλά και οικονομικά και μάλιστα σε μια περίοδο, όπου η χώρα μας διέρχεται αυτή την φοβερή κρίση.
«Είναι μια ευκαιρία να αναζητήσουμε μέσα σε αυτή την κρίση, τις παραδόσεις μας και κυρίως τις ρίζες μας, γιατί μόνο από αυτές μπορούμε εκ νέου να αφυπνιστούμε, να πάρουμε δύναμη και να συνεχίσουμε, γιατί χωρίς όραμα και προοπτική δεν μπορούμε να πάμε μπροστά , είμαστε σαν χαμένα πρόβατα» υπογράμμισε απευθύνοντας προσκλητήριο για «επιστροφή στροφή στις ρίζες μας, που είναι τόσο βαθιές, τόσο μεγάλες και τόσο γόνιμες που μπορούν να μας ανασύρουν από το τέλμα της κρίσης».
Κεραυνός εν αιθρία έπεσε, ωστόσο, η διαβεβαίωση και τρις υπόσχεση του Αντιδημάρχου Θηβαίων Α. Χατζησταμάτη, που ήταν επίσης παρών, αφήνοντας άναυδους τους παρευρισκόμενους κι επιφέροντας ακράτητο ενθουσιασμό….
«Θέλω να υποσχεθώ, από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, ότι θα προσπαθήσουμε να κάνουμε πράξη το φροντιστήριο αρχαιογνωσίας και την ίδρυση του συλλόγου, αφού η πολιτεία δεν βοηθά πλέον, αλλά και οτιδήποτε άλλο απαιτηθεί, προκειμένου να αναδειχθεί η καταπληκτική και πλούσια ιστορική μας κληρονομιά, γιατί αν δεν γνωρίζουμε το παρελθόν μας, αλίμονο δεν θα έχουμε μέλλον» δήλωσε, απευθύνοντας πρόσκληση ευαισθητοποίησης σε παρευρισκόμενους και συμπολίτες του να δημιουργηθεί σύντομα ο σύλλογος και στην συνέχεια ο Δήμος να προχωρήσει οπουδήποτε απαιτηθεί…
«Θα χαρώ ιδιαίτερα και είμαι βέβαιος ότι η κοινή γνώμη στην Θήβα και οι αρχές δεν μπορεί να είναι αντίθετες με το κοινωνικό σύνολο και συμφέρον αυτής της πόλης. Μπορεί να έχουν παραπλανηθεί από παραπληροφόρηση γνωστών κύκλων είτε αρχαιολογικών είτε πολιτικών, που στόχο έχουν την δημιουργία σύγχυσης, για να μην επιτρέπουν να λάμψει το φως της αλήθειας και της επιστήμης, για τους δικούς τους λόγους κι σε ένα βαθμό το έχουν καταφέρει, αλλά είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή η αλήθεια επιπολάζει όπως το λάδι και θα καταδειχθεί και η κακεντρέχεια των εχθρών αυτού του πολιτισμού και θα αναδειχθεί η ανάγκη για την συνέχισης της κοινής προσπάθειας φορέων και πόλεως από αγάπη και χωρίς ιδιοτέλεια» δήλωσε ο Θ. Σπυρόπουλος, τρισευτυχισμένος που είδε τους «συνοδούς» του να υπογράφουν ένας προς έναν την ίδρυση του συλλόγου.
Ο συμπαθέστατος αρχαιολόγος, λάτρης της Θήβας, θα βρίσκεται σύντομα και πάλι στην αγαπημένη του πόλη, όπου θα παρουσιάσει βιβλίο του, που εμπεριέχει σε μεγάλο βαθμό την περιοχή, αλλά και ως ομιλητής σε εκδήλωση με ένα επίσης «καυτό» θέμα της αξιολάτρευτης γης μας…