Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Η Άρια Αγάτσα στο Δημαρχείο Τανάγρας

 
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε  29/12 στο Δημαρχείο  τού Δ.Τανάγρας παρουσία του Δημάρχου κ. Ευάγγελου Γεωργίου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννη Γκίνη, των Αντιδημάρχων κκ. Βασίλη Περγαλιά και Χρήστου Μπλανα και των Δημοτικών Συμβούλων κας. Ευαγγελίας Σφυρίδη και κκ. Θανάση Αικατερίνη και Απόστολου Καψάλη έγινε εκτενής αναφορά και ανταλλαγή απόψεων για το φλέγον θέμα της μόλυνσης του Ασωπού, με αφορμή τα αποτελέσματα της τελευταίας γνωστής μέτρησης που πραγματοποίησε ο Δήμος .
 
Η κυρία  Αγάτσα ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες που έκανε τόσο με τη κατάθεση Επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό ΠΕ.ΚΑ όσο και με τη παρέμβαση της στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, δηλώνοντας ότι η Πολιτεία πρέπει άμεσα να λάβει τα αναγκαία μέτρα για τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος που αφορά στην υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.Η κυρία Αγάτσα ζήτησε και έγινε δεκτή η πρότασή της για Ειδική Συνεδρίαση στη Βουλή ,όπου θα γίνει επικαιροποίηση τού προβλήματος τού Ασωπού.
 
Με την ευκαιρία συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και η βουλευτής Βοιωτίας διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσει στην καλύτερη διαχείρηση των θεμάτων αυτών.
 ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΑ
Εξ’άλλου η κα. Αγάτσα εξέφρασε την ικανοποίηση της για το γεγονός ότι δόθηκε παράταση στη προθεσμία υποβολής δήλωσης των αυθαιρέτων κτισμάτων και τόνισε ότι θα επανέλθει με αίτημα στην ηγεσία του Υπουργείου για την επιμήκυνση των δόσεων του προστίμου νομιμοποίησης απο 36 σε 60 δόσεις, δεδομένου ότι λόγω της οικονομικής συγκυρίας, πολλοί υπόχρεοι παρ’ότι επιθυμούν αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στη έγκαιρη τακτοποίηση.

 Η κυρία Αγάτσα που έχει ιδιότητα τού μέλους τής Επιτροπής Περιβάλλοντος, με επιστολή της  στις 22/11/2011 στον Υπουργό ΥΠΕΚΑ κύριο Γιώργο Παπακωνσταντίνου, είχε ζητήσει αφενός την παράταση της υποβολής των αιτήσεων , αφαιτέρου την αύξηση τών  μηναίων δόσεων αποπληρωμής στις 60.