Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Στο Δημόσιο Ταμείο οι οφειλές όσων αγροτών

αρνούνται να πληρώνουν τον Οργανισμό Κωπαίδας

Συνεχίζει ο Οργανισμός Κωπαΐδας την προσπάθεια να εισπράξει τα χρήματα που του οφείλουν από ανταποδοτικά τέλη οι αγρότες με τον διευθυντή του ΟΚ να δίνει μεγαλύτερο βάρος στη συνειδητοποίηση όσων αγροτών οφείλουν παρά στις κυρώσεις που θα έχουν.
«Υπάρχει μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει από πέρσι σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και σύμφωνα με τις διατάξεις περί δημοσίου λογιστικού» σημειώνει ο Σεραφείμ Λαμπριτζής και προσθέτει: «Είμαστε υποχρεωμένοι από το νόμο να βεβαιώνουμε τα χρέη στα δημόσια ταμεία όσων δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους που σήμερα ανέρχονται συνολικά στο ποσό των περίπου18 εκατομμυρίων ευρώ».

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Λαμπριτζής ήδη από το Σεπτέμβριο ο Οργανισμός Κωπαΐδας με σχετικό έγγραφο του έχει ενημερώσει μας τους αγροτικούς συλλόγους, τους γεωργικούς συνεταιρισμούς, τις ΕΑΣ Λιβαδειάς, Θήβας και Αταλάντης να ενημερώσουν με τη σειρά τους τα μέλη τους ώστε να προβούν σε ρυθμίσεις των οφειλών προκειμένου να αποφευχθούν άλλες ενέργειες.
«Αρκετοί έχουν έρθει και έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους, γι΄ αυτούς δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, πρόβλημα όμως υπάρχει για όσους επιμένουν να μη ρυθμίζουν τις οφειλές τους παρά τις συνεχείς εκκλήσεις με αποτέλεσμα οι οφειλές να αποσταλούν στο Δημόσιο Ταμείο με ότι αυτό συνεπάγεται», υπογραμμίζει ο Σεραφείμ Λαμπριτζής τονίζοντας υπογραμμίζοντας όμως με έμφαση ότι πρόκειται για ανταποδοτικά τέλη και ότι «ο Οργανισμός Κωπαΐδας με την καταβολή τους θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την ανταποδοτικότητα».

Πηγή: Tabloid.gr