Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ

Ανακοίνωση
Θέμα: Προτάσεις προς διαβούλευση Φορέων και Δήμου, ύστερα από αίτημα, σχετικά με την λειτουργία του πεζόδρομου.
1. Απομάκρυνση των υπαρχουσών κατασκευών καθώς η τοποθέτηση τους έχει γίνει χωρίς τις νόμιμες άδειες
2. Κατασκευή όμοιων ντεκ ακριβώς έξω από τις επιχειρήσεις και σε διάσταση πλάτους 4 μέτρων και μήκος όσο η πρόσοψη των καταστημάτων τους, καθώς ο διάδρομος των 2 μέτρων που προβλέπεται θα χρησιμοποιείται πάλι από τα ίδια τα καταστήματα.
3. Ειδική άδεια επέκτασης των τραπεζο-καθησμάτων μόνο για τις ημέρες :25ης Μαρτίου , 28ης Οκτωβρίου, Τριήμερο Κ. Δευτέρας, και το επταήμερο της Εμποροπανήγυρης και στη συνέχεια άμεση απομάκρυνση τους .
4. Ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων καθημερινά 7- 10π.μ.
5. Ψήφιση υψηλότατου προστίμου για όσους μετακινούνται ή σταθμεύουν τα αυτοκίνητα, δίκυκλα ή φορτηγά εντός του πεζόδρομου.
6. Επιβολή προστίμων σε επιχειρήσεις (σουπερ – μάρκετ, καφετέριες, εμπορικά καταστήματα κ.α.) που εναποθέτουν χαρτοκιβώτια ή σκουπίδια καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας εκτός των κάδων.
7. Δυνατότητα κατασκευής ντεκ έξω από επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως μανάβικα ιδίων διαστάσεων και τύπου όπως στις καφετέριες.
8. Δημιουργία παρκινγκ δικύκλων στο τμήμα της οδού Δημοκρίτου ( από Κάδμου έως Επαμεινώνδα) και στο τμήμα της οδού Οιδίποδος ( από Κάδμου έως Επαμεινώνδα).

Η όποια κατασκευή θα πρέπει να τοποθετείται ακριβώς μπροστά στα ενδιαφερόμενα καταστήματα και η στέγαση των ντεκ να γίνεται με ανοιγόμενες τέντες οι οποίες θα δίνουν τη δυνατότητα τις πρωινές ώρες στα εμπορικά καταστήματα να έχουν καλύτερη οπτική επαφή από τους καταναλωτές.
Τέλος να σας ενημερώσουμε ότι αυτές οι κατασκευές ήδη έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα εμπορικά καταστήματα.
Εκ του γραφείου