Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Β. Τόγιας: «ποιός μπορεί να διαγράψει ποιόν και από ποιό ΠΑΣΟΚ»

Αμφισβητεί τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ ο Βουλευτής Βοιωτίας Β. Τόγιας, με αφορμή την αντίθεση του στο νέο μνημόνιο. Μιλώντας το πρωί στο ΣΕΙΡΙΟ, δήλωσε χαρακτηριστικά «ποιός μπορεί να διαγράψει ποιόν και από ποιό ΠΑΣΟΚ». Διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα παράδοσης της έδρας του, αφού «τις έδρες τις δίνει ο λαός».
Αναφερόμενος στην καταψήφιση του μνημονίου, τόνισε ότι η απόφαση του υπαγορεύτηκε από τη συνείδηση,τη λογική του και την πίεση του κόσμου.
Τάχθηκε με όσους υποστηρίζουν ότι το νέο μνημόνιο είναι ένα λάθος πρόγραμμα, που δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, μέσα από ένα εκβιαστικό πλαίσιο που θα επιφέρει ανατριχιαστικά βάρη στο λαό.

Ο Κ. Τόγιας χαρακτήρισε υπερβολική την κινδυνολογία περί χρεωκοπίας των προηγούμενων ημερών και εξέφρασε την άποψη ότι δύσκολα χρεοκοπεί μία χώρα εντός της Ευρωζώνης.
Τέλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, αφού τόνισε ότι δεν είναι αυτοσκοπός η υποψηφιότητα καθώς στην πολιτική διαδρομή του δεν του έχουν λείψει τα αξιώματα.