Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Πρωτοφανής η αναλγησία της κυβέρνησης για την κατάργηση του Υποκ/τος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αλιάρτου


Με αφορμή την κατάργηση του Υποκαταστήματος του ΙΚΑ Αλιάρτου, ο Γενικός Γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτής Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τρομερή αναστάτωση και πανικό κατάφερε τελικά να προκαλέσει η μνημονιακή κυβέρνηση σε 15,000 ασφαλισμένους τόσο του Δήμου Αλιάρτου, όσο και της ευρύτερης περιοχής , μετά την ανακοίνωση της υπ'αριθμ. απόφασης 9/22-3-2012 του Διοικητικού Συμβουλίου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που προβλέπει την κατάργηση του τοπικού υποκ/τος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αλιάρτου.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σκληρή απόφαση που αποδεικνύει για μία ακόμη φορά τον απάνθρωπο χαρακτήρα της πολιτικής των μνημονίων. Μίας πολιτικής που -μεταξύ άλλων- επιδίδεται στο να κόβει μισθούς και συντάξεις, στο να βάζει χαράτσια και να δυσχεραίνει όλο και περισσότερο την ζωή των πολιτών καθημερινά.

Η επιζήμια αυτή απόφαση θα βάλει σε απίστευτη ταλαιπωρία τους ηλικιωμένους και ανήμπορους συμπολίτες της περιοχής μας αλλά ταυτόχρονα θα τους επιβαρύνει οικονομικά, καθώς οι μετακινήσεις πλέον στο υποκατάστημα Λιβαδειάς θα είναι αναπόφευκτες και όλα αυτά στο πλαίσιο μίας ανηλεούς κρίσης που μας επέβαλλε η συγκυβέρνηση των Μνημονίων.

Πρέπει όλοι μαζί πια να συνταχθούμε και να κινητοποιηθούμε μαζικά -και το τονίζω, μαζικά- προτάσσοντας το δικό μας σθεναρό "όχι" απέναντι σε τέτοιου είδους πολιτικές που προσβάλλουν το κοινό αίσθημα και κάνουν την ζωή μας δυσβάσταχτη. Με την μαζική συσπείρωση είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε να αναχαιτίσουμε μνημονιακές πολιτικές που το μόνο που προκαλούν είναι ταπείνωση.

Το τοπικό υποκατάστημα ΙΚΑ -ΕΤΑΜ Αλιάρτου δεν πρέπει και δεν δύναται να καταργηθεί σε μια εποχή πρωτοφανούς ύφεσης. Αντιθέτως, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την αναλγησία των κυβερνώντων απέναντι σε μείζονα τοπικά ζητήματα που μας απασχολούν καθημερινά. Είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί ενωμένοι -πολίτες και αρχές- μπορούμε να καταφέρουμε την άρση τέτοιων αποφάσεων και την επικράτηση τελικά καλύτερων συνθηκών για τον Νομό μας»