Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΑΛΙΑΡΤΟΥ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ Αλίαρτος 3-4-2012
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα 3-4-2012 μας απεστάλη έγγραφο από το τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αλιάρτου, με το οποίο μας γνωστοποιείται η υπ’αριθμ.43 απόφαση της 9/22-3-2012 συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
Με την απόφαση αυτή γίνεται γνωστό πως θα ανασταλεί η λειτουργία του τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αλιάρτου και παράλληλα προβλέπεται πως οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται πλέον από το Υποκατάστημα Λιβαδειάς.
Για τον λόγο αυτό σήμερα υπήρξε έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις. Στην συνεδρίαση παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κος Μπακομήτρος Κ., οι περιφερειακοί σύμβουλοι κύριοι Ζιώγας και Γκικόπουλος, εργαζόμενοι του ΙΚΑ Αλιάρτου, ο εμπορικός Σύλλογος, καθώς και αρκετοί δημότες.
Υπενθυμίζουμε πως το θέμα απασχόλησε ξανά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλιάρτου στην 4/2012 συνεδρίασή του (10-2-2012),και το οποίο με την υπ’αριθμ.3/2012 κατήγγειλε την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρότατα ζητήματα και οι επιλογές της δεν έχουν μόνο οικονομική ζημία, αλλά πρωτίστως κοινωνική, δεδομένου ότι οι θιγόμενοι είναι άνθρωποι ηλικιωμένοι, ανήμποροι και ταλαιπωρημένοι.
Θεωρούμε ότι η απόφαση, που αναστέλλει την λειτουργία του ΙΚΑ –ΕΤΑΜ Αλιάρτου, ελήφθη πρόχειρα, χωρίς να ληφθούν υπόψη τα δεδομένα της περιοχής που εξυπηρετεί ή που θα μπορούσε με άλλο σχεδιασμό να εξυπηρετήσει και πάντως χωρίς να λάβει υπόψη το Δ.Σ του ιδρύματος, την κοινωνική και οικονομική κατάσταση των εξυπηρετούμενων από το τοπικό υποκατάστημα και την ταλαιπωρία την οποία καλούνται να υποστούν, ενόψει ενός ανύπαρκτου οφέλους.
Αναρωτιόμαστε γιατί το Δ.Σ. του ιδρύματος δεν έλαβε υπόψη του την πρόταση –προσφορά του Δήμου Αλιάρτου, που με την προαναφερόμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόσφερε Δημοτικό Κτήριο για να στεγάσει τις υπηρεσίες του τοπικού υποκαταστήματος, μειώνοντας έτσι το λειτουργικό του κόστος, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των δημοτών και των ασφαλισμένων στον τόπο τους. θεωρούμε πως η απόρριψη της πρότασής μας δηλώνει ότι κάποιες αποφάσεις είναι προειλημμένες και δεν μεταβάλλονται ακόμα κι αν αλλάζουν τα δεδομένα τους. Αυτό όμως δεν ταιριάζει στις Δημοκρατίες αλλά σε ολοκληρωτικά καθεστώτα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα
Καταγγέλλει την απόφαση του Δ.Σ. του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για το κλείσιμο του υποκαταστήματος Αλιάρτου και καλεί τους Δημότες να αντιδράσουν.
Αναλαμβάνει, ως επιτροπή αγώνα, τον συντονισμό των ενεργειών. Συγκροτεί επιτροπή αποτελούμενη από: Τον Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους Παπαδιά Ε., Κλεφτογιάννη Ι και Πελώνη Α., τον Υπάλληλο του ΙΚΑ Αλιάρτου Ζαρκαδούλα Π. και η οποία θα υποστηριχτεί από τον αντιπεριφερειάρχη κο Μπακομήτρο Κ. και τον πρόεδρο του σωματείου Υπαλλήλων ΙΚΑ Ν.Βοιωτίας.
Η Επιτροπή άμεσα θα επισκεφτεί την διοίκηση του ΙΚΑ και θα ζητήσει την οριστική ανάκληση της απόφασης. Ταυτόχρονα την ίδια ημέρα σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο και τους φορείς της πόλης θα κλείσουν τα καταστήματα και όλες οι δραστηριότητες της πόλης, ενώ θα αποκλειστεί συμβολικά και η Π. Εθνική Οδός.
Διοργανώνει άμεσα, τις επόμενες ημέρες, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να διαδηλώσουμε την αντίδρασή μας στην υποβάθμιση του τόπου και της ζωής μας.(ΙΚΑ, Κέντρο Υγείας, κτλ)
Καλεί όλους τους φορείς και συλλόγους να κινητοποιηθούν και να συνεργαστούν μαζί του.
Καλεί τους Βουλευτές και πολιτευτές του Νομού να πάρουν θέση και να καταγγείλουν την άστοχη απόφαση του Ιδρύματος.
Τέλος καλεί την Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, έστω και τώρα να ανακαλέσει την απόφαση περί αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος Αλιάρτου και να επαναξιολογήσει τα δεδομένα.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ