Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

3η Εκπαιδευτική Περιφέρεια Ν. Ευβοίας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχολικός Σύμβουλος Δρ Δημήτριος Μητάκος
Α. Παρουσίαση διαδικτυακού portal: «Εκπαιδευτική Συνάντηση»

Στις 16 Mαΐου 2012, στην αίθουσα ΔΟΑΠΠΕΧ, Αβάντων 50, στη Χαλκίδα θα παρουσιαστεί στο εκπαιδευτικό κοινό ο δικτυακός κόμβος “Εκπαιδευτική Συνάντηση”, μια πρωτοβουλία του Σχολικού Συμβούλου της 3ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Νομού Ευβοίας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία για την οποία έχουμε δουλέψει αρκετό καιρό τώρα και με τα εικοσιπέντε σχολεία της 3ης Ε.Π. και με εξειδικευμένους εθελοντές τεχνικούς πληροφορικής ως φορείς υλοποίησης, ώστε να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα ενημέρωσης των εκπαιδευτικών για όλες τις δράσεις επιμόρφωσης, πρόσβασης στην εκπαιδευτική γνώση, ηλεκτρονικής καταγραφής και ένταξης και και λόγω των παραπάνω δια βίου μάθησης.

Το τελευταίο διάστημα, ο Σχολικός Σύμβουλος έχει σχεδιάσει και υλοποιεί σειρά επιμορφωτικών δράσεων που απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς της περιφέρειάς του, με στόχο να διευκολύνει την πρόσβασή τους σε πρακτικές και επικαιροποιημένες παιδαγωγικές γνώσεις και διδακτικές τεχνικές, να τους βοηθήσει στην βελτίωση των επαγγελματικών τους προσόντων μέσω συνεχούς επιμόρφωσης αλλά και να συμβάλει στην ικανοποίηση των ιδιαίτερων εκπαιδευτικών τους αναγκών, μέσω ημερίδων ειδικά σχεδιασμένων ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Όπως θα δείτε και στην “Εκπαιδευτική Συνάντηση”, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη περί τις 22 ιστοσελίδες και ιστολόγια των σχολείων, τα οποία δίνουν αφενός μεν ένα αξιοπρεπές βήμα έκφρασης, αφετέρου παράγουν συνεχώς όχι το διοικητικό αλλά το παιδαγωγικό ψηφιακό στίγμα των σχολείων. Ανοικτή ευκαιρία παραμένει και η υλοποίηση παρόμοιων ψηφιακών δράσεων και για τα υπόλοιπα σχολεία στο προσεχές διάστημα. Σε κάθε περίπτωση η 3η Ε.Π.Ν. Ευβοίας αποτελεί ένα μοναδικό δείγμα οργάνωσης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων σε επίπεδο ψηφιακής καταγραφής και επικοινωνίας. Άλλωστε, όπως ανακοινώσαμε την περασμένη εβδομάδα, ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις είναι δρομολογημένες, με ιδιαίτερη έμφαση στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών οι οποίοι θα καταστούν ικανοί να διαχειρίζονται αυτόνομα τα παραπάνω ψηφιακά εργαλεία.

Μπορείτε να κατεβάσετε μια σύντομη παρουσίαση της ιστοσελίδας από :

https://rapidshare.com/files/909454554/epimorfosi.wmv

Δρ Δημήτριος Μητάκος