Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Φώφη Γεννηματά στην Ηλεκτρονική Αυτοδιοίκηση: " Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ψηφίζουμε για το μέλλον της χωρας



"Οι εκλογές της 6ης Μαΐου δεν είναι οι εκλογές στις οποίες κρίνεται η σύνθεση της επόμενης Βουλής, δεν είναι οι εκλογές στις οποίες απλώς κρίνεται η διακυβέρνηση την επόμενη τετραετία. Είναι οι εκλογές στις οποίες θα κριθεί η πορεία του Έθνους και των επόμενων γενεών για πολλές δεκαετίες.
Την 6η Μάιου όλοι μας καλούμαστε, μέσα από την δυσαρέσκεια μας, τον θυμό μας , την αγανάκτηση μας για τις πληγές στην κοινωνία και την Ελλάδα, να απαντήσουμε για την πορεία της χώρας, αλλά και για την προοπτική της μέσα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Το διακύβευμα των εκλογών δεν αφορά τα κόμματα, τους υποψηφίους και τους ψηφοφόρους, αφορά το Έθνος και είναι: Εάν η χώρα στις 7 Μάιου θα ξημερώσει όρθια, με κυβέρνηση, με καθαρή κατεύθυνση, έτοιμη να αξιοποιήσει τις θυσίες του Ελληνικού λαού και να εφαρμόσει ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης για την υπέρβαση του μνημονίου. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών.
Και ο στόχος: Να περάσουμε από την εφαρμογή στη θαρραλέα υπέρβαση του μνημονίου. Να περάσουμε από τη στενή λωρίδα θεμάτων που καλύπτει το μνημόνιο, στο ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.
Η πρότασή μας για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης δεν είναι μια κομματική προεκλογική πλατφόρμα, είναι η βάση μιας πανεθνικής κινητοποίησης, ενός εθνικού συναγερμού των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου.

Γι΄αυτό απαιτείται:
- μια σαφής απόφαση, καθαρή εντολή, κοινωνική και πολιτική νομιμοποίηση.
- μια μεγάλη εθνική συμμαχία φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης, των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων στην οποία καθοριστικό ρόλο και λόγο θα έχουν οι δυνάμεις της προόδου και της κεντροαριστεράς.
Για την σταδιακή και ασφαλή αποδέσμευση από το μνημόνιο σε τρία χρόνια, μέχρι το 2015.
Για ένα σταθερό - για 10 χρόνια - νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα.
Για προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα απελευθερώνουν παραγωγικές δυνάμεις, θα οικοδομούν μια κοινωνία αλληλεγγύης και ένα κράτος ποιοτικό αποτελεσματικό και επιτελικό.

Δεσμευόμαστε- Εγγυόμαστε - Μπορούμε

Ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι φόροι. Αντιθέτως, θα πάμε στη σταδιακή αφαίρεση εκτάκτων φόρων, εισφορών και τελών
Δεύτερον. Δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι.
Τρίτο. Δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.
Αντίθετα, τέταρτο, η έμφαση θα δοθεί στις διαρθρωτικές αλλαγές για μικρότερο και λιγότερο δαπανηρό κράτος, για άνοιγμα επαγγελμάτων και αγορών, για ελεύθερη πρόσβαση όλων στην οικονομική και παραγωγική δραστηριότητα.

Αυτές οι ρεαλιστικές δεσμεύσεις μπορούν να αποτελέσουν και τις εγγυήσεις απέναντι στους πολίτες.
Οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς μπορούν τώρα και στην Ευρώπη και την Ελλάδα να αλλάξουν το μονόχρωμο πλαίσιο στο όποιο κινείται η Ευρωπαϊκή Ένωση και επέβαλαν οι συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις
Την 7η Μάιου τίποτα δεν είναι δεδομένο και η επιλογή της πολιτικής σταθερότητας της διαφύλαξης των θυσιών του λαού και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας είναι στα χέρια όλων των πολιτών ακόμη και αυτών που σήμερα απέχουν.
Δεν ψηφίζουμε σήμερα για την τιμωρία του παρελθόντος, ψηφίζουμε για το μέλλον. Ψηφίζουμε για την πορεία του Έθνους.

Ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ, γιατί το ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα μπορεί να λειτουργήσει ως εγγυητής και καταλύτης μιας συμμαχίας όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της υπευθυνότητας, της αλληλεγγύης και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν την χώρα στην ανασυγκρότηση της".