Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Έτοιμη για τις εκλογές η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας



Έτοιμη είναι για τις εκλογές της προσεχούς Κυριακής η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας. Σύμφωνα με το Αντιπεριφερειάρχη Γ. Μουλκιώτη, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.
Σε όλη τη Βοιωτία έχουν συσταθεί 223 εκλογικά τμήματα, στα οποία θα ψηφίσουν 110.026 εκλογείς και 2 ειδικά τμήματα, όπου θα μπορέσουν να προσέλθουν 237 ετεροδημότες.
Την ψήφο των Βοιωτών διεκδικούν , σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, 23 κόμματα και 88 υποψήφιοι βουλευτές που ανακηρύχθηκαν από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Λιβαδειάς.

Ο αριθμός των βουλευτικών εδρών είναι τέσσερις και οι εκλογείς έχουν δικαίωμα να σημειώνουν στα ψηφοδέλτιο μέχρι 2 σταυρούς προτίμησης.

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 7:00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 19:00 το απόγευμα. Θα συμμετέχουν και νέοι εκλογείς που έχουν γεννηθεί κατά το έτος 1994.
Μέσω internet από τη διεύθυνση (www.viotia.gr) θα μεταδίδονται τα αποτελέσματα του νομού. Συνεργείο υπαλλήλων θα καταχωρεί σε συνεχή ροή τα τηλεγραφήματα των αποτελεσμάτων.