Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Τον Ιούνιο οι αποζημιώσεις για την ελιά Αμφίσσης λέει τώρα ο ΕΛΓΑ


Ανακοίνωση του προέδρου του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών της Φθιώτιδας και άλλων περιοχών της χώρας από τις ζημιές στην ποικιλία Αμφίσσης το 2009.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΓΑ:
Με αφορμή ερωτήματα εκ μέρους παραγωγών σχετικά με τον χρόνο ολοκλήρωσης της διαδικασίας και καταβολής των κρατικών οικονομικών ενισχύσεων για τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί βρώσιμης ελιάς ποικιλίας Αμφίσσης το 2009 από τις υψηλές θερμοκρασίες του έτους αυτού, στους πέντε επιλέξιμους νομούς (Αιτωλοακαρνανίας, Φθιώτιδας, Λάρισας, Μαγνησίας και Σποράδων και Ευβοίας, ο ΕΛΓΑ ανακοινώνει τα εξής:

1. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται οι δικαιούχοι ενίσχυσης, οι τομείς ενισχύσεων, καθώς και οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης των ενισχύσεων αυτών δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Kυβερνήσεως στο τέλος του 2011( 30 Δεκεμβρίου). Για τις ζημιές αυτές υποβλήθηκαν περίπου 27.000 αιτήσεις χορήγησης ενίσχυσης, αριθμός που είχε ως συνέπεια ένα πολύ μεγάλο όγκο εργασίας για τον Oργανισμό.
2. Ο ΕΛΓΑ συναισθανόμενος την ανάγκη των παραγωγών για τη γρηγορότερη δυνατή καταβολή των ενισχύσεων στους δικαιούχους, έθεσε το θέμα αυτό σε απόλυτη προτεραιότητα. Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο του Oργανισμού με πρόσφατη απόφασή του προχώρησε στην απλοποίηση των διαδικασιών εκτίμησης έτσι ώστε να συντομευθεί ο χρόνος καταβολής των ενισχύσεων στους δικαιούχους παραγωγούς.
3. Έτσι, εντός του Ιουνίου θα ξεκινήσει η κοινοποίηση των πορισμάτων και η καταβολή των ενισχύσεων στους δικαιούχους παραγωγούς.
Πηγή:lamiastar.gr